Gazete Vatan Logo
Futbol Burak yoksa Halil var

Burak yoksa Halil var

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gaziantepspor'la karşılaştı

Evsahibi Antep oyunda üstün taraftı.. İki topları da direkten döndü.. Zaman zaman kontralarla gözüken bordo-mavililer ise Halil’in son saniye golüyle bu sezon Süper Lig’de Burak’sız ilk kez 3 puan elde etti.

GEÇEN sezonu liderle aynı puanla bitiren Trabzon 2 haftadır galibiyetin yüzünü unuttuğu seriyi G.Antep karşısında sonlandırmak istiyordu. Ancak Tolunay Kafkasla 4’te sıfır çeken G.Antep, Abdullah Ercan’ın gelişiyle adeta şaha kalkmış durumdaydı. Kırmızı-siyahlılar geçen hafta da G.Saray’ı çok tartışılan hakem kararlarının gölgesinde hem de İstanbul’da 4’lemişti. Onlar da bu moralle kendi evlerinde kaybetmeyip yeni hocalarıyla yakaladıkları büyünün bozulmamasını istiyorlardı.

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

PLANLAR TUTTU

-GALİBİYETLE yeniden çıkışa geçmek isteyen Fırtına’da takımın yarısı, yok yok neredeyse tamamı olan 7 maçta 11 golle oynayan Burak hasta olduğu için yoktu zorlu maçta. Onun yokluğunu Halil ve Brozek ile doldurmak isteyen Şenol Güneş’in planlarını son dakika golüyle tuttu. Zaten Burak yok, bir de rakip yarı alana en rahat top taşıyan Volkan da sakat olunca ileride Brozek’in yalnızları oynadığı maçta Trabzon neredeyse pozisyona giremeden 3 puanı kaptı.


-G.ANTEP’TE ise hızlı, teknik, sert şutlar atan zaman zaman şapkadan tavşan çıkartabilen Olcan, Muhammet, Popov, Sosa gibi oyuncularıyla sayıca çok olmasa da net fırsatlar yakaladılar. Bu pozisyonların 2’sinde de Fırtına’yı direkler korudu. Maçın ilk dakikasında defanstan seken topa Muhammet vurdu. Direk dibine giden topu Tolga çizgi üzerinden zorlukla çeldi.


-24’TE yine Muhammet gole çok yaklaştı. Yaklaşık 25 metreden çok sert şutu fizik kurallarına aykırı falso alınca Tolga topu sadece seyredebildi. Ama üst direk bu harika şutun gol olmasına izin vermedi. 52’de Aykut defansın arkasına koşan Serkan’a al da at dedi. Ancak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunu 1.89’luk Karcemarskas kornere çeldi. 68’de Dany sağdan içeri kesti. Defansı geçen topa Olcan sert vuruşunda top önce Tolga’ya sonra direğe çarparak dışarı gitti. 70’te ise hakem ceza sahası içinde Serdar’a yapılan müdahaleyi es geçti.


-TAM karşılaşma 0-0 bitecek derken bütün 90 dakika boyunca sahada hayalet gibi dolaşan Halil sahneye çıktı. 90+3’te Henrique, G.Antep defansının arkasına koşan Halil’i çok iyi gördü. Halil de, Henrique’nin harika pasını çok sert bir şutla asiste çevirdi: 1-0.

Haberin Devamı