Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah Avrupa'da yürüyemedi!

Timsah Avrupa'da yürüyemedi!

Sivas ve Eskişehir'in cezaları nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne dahil edilen Bursa, gol bile atamadan elendi

Timsah Avrupa'da yürüyemedi!

UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu rövanşında Bursa son 25 dakikasını 10 kişi oynadığı Gürcü rakibi Chikhura’ya penaltı atışları sonrasında 4-1 yenilerek elendi.

90 dakika boyunca zaman zaman etkili olan başaran yeşil-beyazlılar ilk maça kıyasla daha az pozisyon bulurken 6 oyuncusunun eksikliğini fazlasıyla hissetti. Ferhat, Ozan ve Şener’le topu rakip sahada tutmaya çalışan Bursa’da genç Enes, ağabeylerine eşlik etmede zorlanırken gol bölgesinde Chikhura’yı karıştıran tek oyuncu Traore oldu.

22’DE Ferhat, Enes’i gördü. O topu ayağında geveleyince rakip defans yetişerek şuta engel oldu. 42’de gelişen ani Bursa atağında Traore’nin pasıyla buluşan Enes yine beklenen vuruşu gerçekleştiremedi ve ilk yarı golsüz kapandı.

51’DE bu kez Betchvaia’nın sert şutu direğin hemen yanından auta çıktı. 63’te Volkan’ın gönderdiği top Traore’nin ayağının altından geçti ve Bursa net bir fırsattan yararlanamadı. 90 dakika sonunda eşitlik bozulmayınca uzatma devrelerine geçildi. 94. dakikada rakibine koluyla müdahale eden Şener 2. sarı kartı görerek oyundan atıldı.

Haberin Devamı

SON ANDA DEFANS!

102’DE Volkan topu Traore ile buluşturdu; defans karşı karşıya?vurmasına izin vermedi. 120 dakika da golsüz kapanınca penaltılara geçildi.

BURSA'NIN tek penaltı golünü Ozan Tufan atabilirken Şamil’in atışı üst direkten döndü, 2. penaltıyı kullanan Civelli ise auta vurdu. Ev sahibi ekip kullandığı 4 penaltı atışını da gole çevirince temsilcimiz Avrupa Ligi’nde elenen taraf oldu.