Gazete Vatan Logo
Futbol Bursaspor'da ilk başkan adayı

Bursaspor'da ilk başkan adayı

Bursaspor’un 7 Haziran Cuma günü yapılacak olağanüstü kongresi öncesinde, kulüp başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan isim Mesut Mestan oldu.

Bursaspor'da ilk başkan adayı

Mestan, Divan Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın beklenmedik vefatının ardından kulüp tüzüğü gereği olağanüstü kongre kararı alındığını anımsattı.

"İbrahim Yazıcı’nın, Hakk’a yürüyüşüne birlikte tanıklık ettik. Bu beklenmedik ölüm, hepimizi derinden üzmüştür. Ancak kulüp tüzüğü gereği olağanüstü kongre kararı alındı" diyen Mestan, şunları kaydetti:

"7 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongre için Mesut Mestan olarak başkan adaylığımı açıklıyorum. 2009-2010 sezonunda elde ettiğimiz şampiyonluk çok önemliydi. 50 yıllık kulüp tarihinin en önemli başarısını o dönem elde etmiştik. Şampiyon olduğumuz sezon futbol şube sorumluluğu ve transferden sorumlu yönetici olarak önemli görevlerim vardı. Ayrıca bugüne kadar çeşitli kademelerde Bursaspor’a hizmet ettim. Başkanlık için gerekli bilgi ve birikime sahibim. İnşallah bu adaylığım Bursaspor’a ve kentimize hayırlı olsun. Bundan sonraki toplantımda yönetim kurulu ve projelerimi sizlerle paylaşacağım."

Açıklamasının, sadece başkan adaylığıyla sınırlı olduğuna işaret eden Mestan, soru kabul etmeyeceğini, yönetim kurulu ve projelerini anlatacağı diğer toplantıda soruları yanıtlayacağını belirtti.

Yazıcı’nın vefatı sonrası kulüp yönetimi, tüzük gereği 7 Haziran Cuma günü olağanüstü genel kurulun toplanmasını, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 17 Haziran’da yapılmasını kararlaştırmıştı.

İKİNCİ ADAY KÖRÜSTAN

Bursaspor'da başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatı nedeniyle kulüp tüzüğüne göre 30 gün içinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi başkanlık adaylığını açıklayan ilk isim Mesut Mestan'ın ardından Erkan Körüstan da adaylığını açıkladı.

Yeşil beyazlı kulübün geçmiş yönetimlerinde de görev alan Mestan'ın adaylığını basın toplantısıyla açıklamasının ardından çok geçmeden Bursaspor'un eski başkanlarından Erkan Körüstan da başkanlığa aday olduğunu yazılı açıklamayla duyurdu. Körüstan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yıllarda çok sevdiğim ve gönül verdiğim Bursaspor Kulübü'nde yöneticilik ve başkanlık gibi ulvi görevleri tüm Bursa ve Bursasporluların desteğiyle hizmet etmek onuru yaşadım. Değerli başkanımız ve Bursa'ya önemli değerler kazandıran İbrahim Yazıcı'nın vefatıyla hasıl olan olağanüstü durum karşısında yarıda kalan hizmetlerime daha da önemli başarılar eklemek ve Bursa'nın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğuna inandığımdan dolayı Allah'ın izniyle başkanlığa adaylığımı koyduğumu açıklar tüm Bursa ve Bursasporluları gönül dolusu sevgiler sunarım."

Haberin Devamı