Gazete Vatan Logo
Futbol Bursaspor'un konuğu Kayserispor

Bursaspor'un konuğu Kayserispor

Spor Toto Süper Ligin 2'nci haftasında Bursaspor, yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunda Kayserispor'u ağırlayacak.

Bursaspor'un konuğu Kayserispor

Spor Toto Süper Ligin 2'nci haftasında Bursaspor, yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunda Kayserisporu ağırlayacak. Saat 19.15te başlayacak olan mücadelede Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavanın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.

KALKAVAN'IN YÖNETTİĞİ MAÇLAR

Kalkavanın yönettiği maçlarda Bursaspor, 17 karşılaşmada 5er galibiyet ve beraberlik alırken, 7 maçta ise mağlup oldu. Kayserispor ise Kalkavanın düdük çaldığı 15 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi ile sahadan ayrıldı. Mete Kalkavan, son olarak iki takımın 2012-13 sezonunda ligde karşılaştığı maçı yönetirken, Bursada oynanan mücadeleyi ev sahibi 2-1 kazanmıştı.

LİGDEKİ 22 MAÇTA SADECE 1 BERABERLİK

Bursaspor ve Kayserispor daha önce Süper Lig'de 22 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların sadece biri beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor 10, Kayserispor ise 11 maçtan galibiyetle ayrıldı. Kayserispor'u evinde ağırladığı ilk iki maçı kaybeden yeşil beyazlılar, sonrasında rakibiyle oynadığı 9 maçın 8ini kazandı, diğer mücadelede ise mağlup oldu. Söz konusu 9 maçın ise 6sında Bursaspor kalesini gole kapadı.

Haberin Devamı

TİMSAH LİGDE İLK KEZ TARAFTARI KARŞISINDA

Bu sezon ilk kez ligde seyircisiyle buluşacak olan Bursasporun son maçlardaki iç saha performansı ise iç açıcı değil. Yeşil beyazlılar, sahasındaki son 10 Süper Lig maçının yalnızca 3ünü kazanabildi. 3 maçta ise 1 puana razı olan Timsah, 4 karşılaşmada ise mağlup oldu. Buna karşın Kayserispor ise Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 7 maçı kaybetti; bu Kayserispor'un Süper Lig tarihinde deplasmanda yaşadığı en uzun mağlubiyet serisi oldu.

STANCU DÖNÜYOR

Bursaspor özellikle ligin ilk haftasında deplasmanda oynadığı Fenerbahçe maçında hücum anlamında zaaflarıyla öne çıkmıştı. Oyun kurmakta zorlanan yeşil beyazlılar, ligin ilk haftasında rakip ceza sahasında sadece 9 kez topla buluşarak bu alanda ligin en kötüsü oldu. Ancak Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Bogdan Stancu iyileşirken, Rumen golcü Kayserispora karşı ilk 11de maça başlayacak. Bursasporda Kubilay Kanatsızkuşun cezası devam ederken, Abdullahi Shehu da forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

KIRMIZI ALARM

İki takım arasında oynanan maçlarda dikkat çeken bir başka nokta ise çıkan kırmızı kartlar. Son 13 randevuda 11 kırmızı kart çıktı. Bu kartların özellikle 7si Bursaspor cephesine gösterilirken, 6 kırmızı kartın deplasman maçlarında çıkması da gözlerden kaçmadı. Buna karşın geçtiğimiz sezon ligde oynanan her iki maçta da kırmızı kart çıkmadı.