Gazete Vatan Logo
Futbol Bursaspor'un yüzü 3 hafta sonra güldü

Bursaspor'un yüzü 3 hafta sonra güldü

Spor Toto Süper Lig'de 24 puanla 5'nci sırada yer alan Bursaspor, 13. haftadaki Çaykur Rizespor maçında, 3 hafta aradan sonra galibiyete ulaştı.

Bursaspor'un yüzü 3 hafta sonra güldü

Ligde bundan önceki galibiyetini 9. haftada Atiker Konyaspor'a karşı 2-0'lık skorla alan yeşil-beyazlı takım, iki beraberlik bir de yenilgiyle geçen serinin ardından Çaykur Rizespor maçında 2-1 kazanarak moral buldu.

Kardemir Karabükspor ile 10'ncu haftada deplasmanda, Akhisar Belediyespor ile de 11. haftada iç sahada 0-0 berabere kalan Bursa ekibi, 12. haftada ilk golü bulduğu maçta Galatasaray'a 3-1 yenilerek 3 haftalık periyodu 2 puanla geçmişti.

Kaleci Harun yine penaltı kurtardı

Bursaspor'un geride kalan 13 haftada topladığı 24 puanda kalecisi Harun Tekin'in katkısı büyük oldu.

Çaykur Rizespor maçında yaptığı kurtarışlarla dikkati çeken başarılı file bekçisi, bir penaltı atışında da rakibe gol izni vermedi.

Ligin 5. haftasında Kasımpaşa'yı 1-0 yendikleri maçta takımı öndeyken penaltı kurtaran Harun, bir hafta sonra deplasmanda 3-2 mağlup oldukları Gaziantepspor maçında penaltı atışında yine gole izin vermedi.

Harun, geçen sezon Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarında da penaltı kurtarmıştı.

Haberin Devamı

Deniz 2 golle döndü

Bursaspor'un geçen sezon gol yollarındaki etkili ismi olan ancak hazırlık kampında geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre sahalara dönemeyen Deniz Yılmaz, Çaykur Rizespor maçında 2 gole imza attı.

Yeşil-beyazlı forma altında bundan önce, geçen sezonun 33. haftasında 14 Mayıs 2016'da 1-1 biten Konyaspor maçında gol atan Deniz, 7 ay sonra rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başardı.

"Terini son damlasına kadar akıtan bir kadroya sahibiz"

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek 3 puan aldıkları ve zirve yarışına tutundukları için mutlu olduklarını söyledi.

"Beşiktaş maçı öncesi böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı." diyen Paçacı, futbol olarak belki taraftarları tam olarak memnun edemediklerini ancak oyuncularının hırslı mücadelesinin maç sonrası taraftarlarca alkışlandığını vurguladı.

Futbolun skor odaklı bir oyun olduğunun altını çizen Paçacı, "Kaleci Harun'dan Deniz'e, Batalla'dan Merter'e, İsmail'den Sivok'a kadar takım olarak savaşan, kazanmak için terini son damlasına kadar akıtan bir kadroya sahibiz. Bu istek ve arzu, yakın zamanda güzel futbolu da beraberinde getirecektir. Taraftarlarımız bu takıma güvenmeye ve desteklemeye devam etsinler." diye konuştu.

Haberin Devamı

Paçacı, kaleci Harun'un geçen sezondan itibaren üst üste 5'nci penaltıyı kurtardığını, takımın da her geçen gün daha derli toplu oynadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Takımda taşlar yerine oturmaya başladı. Sakatlığı iyileşen Deniz Yılmaz, gol atamamanın da verdiği stresle performans anlamında istenileni veremiyordu. Ben dahil pek çok Bursasporlu, Deniz'in bu hafta dinlendirilmesi gerektiğini düşünüyorduk. Ancak teknik adamlık, takıma ve oyuncusuna güvenmek demek. Hamza hoca da bazı maçlarda iyi performans sergileyemese de Deniz Yılmaz'a güvendi ve sonuç ortada. Deniz'in 2 golle birlikte üzerindeki stres ve baskıyı attığını düşünüyorum. Harun Tekin ise iki sezondur sergilediği oyunla ligin en iyi kalecilerinden biri olduğunu gösteriyor. Böyle güzel bir oyuncu grubuna, tüm oyuncularına güvenen bir teknik heyete sahip olduğumuz için de mutluyuz."

Haberin Devamı