Gazete Vatan Logo
Futbol Bursaspor'un zirve yürüyüşü!

Bursaspor'un zirve yürüyüşü!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor sahasında, Kasımpaşa'yı 62. dakikada Şilili futbolcusu Jorquera'nın attığı golle 1-0 mağlup etti. Ayrıca Kasımpaşa, Tunay Torun'la penaltı atışından yararlanamadı.

Bursaspor'un zirve yürüyüşü!

Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor, sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 7. dakikada Bursaspor geliştirdi. Kazanılan serbest atışı kullanan Batalla, topu ceza sahasına doğru indirdi. Şamil Çinaz'ın kafayla müdahale ettiği top Kubilay Kanatsızkuş'un önüne düştü. Bu oyuncunun dönerek sert şutunda, köşeden kaleye yönelen topa rakip defans son anda müdahale etti. Pozisyon kornerle sonuçlandı.

14. dakikada konuk Kasımpaşa net bir pozisyondan yararlanamadı. Orta alandan aldığı topla hareketlenen Etoundi, sağ kanattan ceza sahasına girdi. Kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kalan Etoundi, topa yerden sert vurdu. Açıyı iyi kapatan Harun Tekin, topu ayaklarıyla ceza sahası dışına gönderdi.

28. dakikada Kasımpaşa atağında, sağ kanattan hareketlenen Etoundi, topu ceza alanı yayı üzerine hareketlenen De Castro'nun önüne attı. Bu oyuncunun sert şutunda köşeye giden topu kaleci Harun Tekin, son anda tokatlayarak kornere çeldi.

32. dakikada Bursaspor atağında top direkten döndü. Sol kanatta kazanılan serbest atışı kullanan Batalla, topu kale alanına doğru gönderdi. Kubilay'ın kafa vuruşunda, top üst direkten döndü. Kasımpaşa defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

İLK YARI GOLSÜZ SONA ERDİ

Bu arada, geçen hafta vefat eden Beşiktaş'ın eski futbolcusu Fehmi Sağınoğlu için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan geçen sezon Kasımpaşa forması giyen, Bursaspor'un Portekiz kulübü Rio Ave'den 1 yıllığına kiralık olarak transfer ettiği Venezuelalı Yonathan Del Valle, eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

OYUNA GİRDİ GOLÜNÜ ATTI

İlk yarıda girdiği net pozisyonları bir türlü gole çeviremeyen ev sahibi Bursaspor, 61. dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Hamza Hamzaoğlu, Ricardo faty ve Joshua John'u oyundan alırken Jorquera ve Sercan Yıldırım'ı oyuna dahil etti. 62. dakikada Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Yonathan Del Valle ceza sahası içine ortasını yaptı. Sercan Yıldırım ön direğe yakın bölgeden kafa vuruşunu yaptı ancak Kenneth Otigba bu topa müdahalesini yaptı ve uzaklaştırdı. Uzaklaşan topu ceza sahası yayı içinde kontrol eden Cristobal Jorquera düzgün ve sert bir vuruşla ağlar ile buluşturdu. Cristobal Jorquera'nın golü ile Bursaspor 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

75. dakikada İsmail Konuk, ceza sahası içinde topa elle müdahele etti ve ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Penaltı kazanan Kasımpaşa2da topun başına Tunay Torun geçti. Penaltı atışı için topun başına geçen Tunay Torun kalecinin soluna yolladı. Kaleci Harun Tekin aynı köşeyi tahmin tti ve topu yatarak kurtardı. Dönen topa hareketlenen Bengali Koita vuruşunu yaptı ancak topa tekrar Harun Tekin müdahale etti ve kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bursaspor sahadan 3 puanla ayrıldı..