Gazete Vatan Logo
Galatasaray Büyük güç gösterisi

Büyük güç gösterisi

Süper Lig'de kıyasıya rekabete giren 3 büyüklerin son 10 maçtaki performansları dev kulüplere nal toplattı!

Büyük güç gösterisi

Son 10 haftada sadece 3 puan kaybeden Beşiktaş, Avrupa’nın en pahalı beş ligindeki tam 98 takımı da solladı. F.Bahçe ve G.Saray da 4’er kayıpla 2. ve 3. sırayı paylaştı. Kanarya ayrıca söz konusu periyotta kalesinde yalnızca 4 gol görüp, Monaco’nun ardından 2. oldu

BİR yanda dördüncü yıldız için savaşan F.Bahçe ve G.Saray, diğer tarafta stadı olmadan sezonu şampiyon tamamlayarak tarihe geçmek isteyen Beşiktaş... Bu durum Türkiye’nin 3 Büyük kulübünü öyle bir ateşledi ki, yakaladıkları müthiş istatistiklerle Avrupa’nın milyon, hatta milyar Euro’luk ekiplerini bile gölgede bıraktılar.
AVRUPA Ligi’nde gruptan lider çıkan, Süper Lig’in de zirvesine kurulan Beşiktaş, son 10 haftada sadece 3 puan kaybetti. Bu müthiş başarıyla Avrupa’nın en pahalı 5 büyük ligindeki tüm kulüplere nal toplattı siyah-beyazlılar. Biliç’in Kartalları’nı 4’er puan yitiren F.Bahçe ve G.Saray’dan sonra yine aynı kayıpla Bayern Münih takip etti.
LİGİN EN GOLCÜSÜ G.SARAY
BEŞİKTAŞ’LA nefes kesen liderlik yarışına giren F.Bahçe de söz konusu araştırmamızda ilginç bir özelliğiyle dikkat çekti. Formlarını her geçen hafta yükselten sarı-lacivertliler sezon başından beri kalesinde 14 gol görüp, Avrupa Kıtası’nın tümüne baktığımız zaman en az gol yeme ortalamasına sahip 5. takım pozisyonda.
İSMAİL Kartal’ın talebelerinin parmak ısırtan bir başka başarısı da araştırmamıza konu olan 98 takım arasında son 10 maçta en az gol yiyen 2. takım olmaları. 4 gole engel olmayan F.Bahçe’yi sadece Fransa’dan Monaco (3) geçti. 3. sırada ise Premier Lig’den Southampton var 5 golle. İngiliz ekibini 6 gol yiyen B.Münih izliyor.
TOPLANAN puan ve yenilen gol istatistiklerinde rakiplerinin gerisinde kalan G.Saray, skor bakımdan ise bu iki takımı geçti. Beşiktaş geride bıraktığımız 10 haftada 20, F.Bahçe ise 21 kez fileleri havalandırırken Hamza Hamzaoğlu’yla çıkışa geçen Aslan 23 kez bu sevinci yaşayıp son 10 lig maçında zirveye çıktı.

Haberin Devamı