Gazete Vatan Logo
Futbol Büyüka: Fener'de suçlu Zico

Büyüka: Fener'de suçlu Zico

"Bir cafe sahibi Aurelio'ya soruyor 'Bu takım ne olacak?" diye. Aurelio'nun cevabı 'Zico, Zico' oluyor. Bence takımda güven bunalımı var."

Lig TV'de yayınlanan "Şansal Büyüka ile Dobra Dobra" programında usta gazeteci öyle açıklamalarda bulundu ki şu anda F.Bahçe'nin içinde bulunduğu duruma açıklık geti­recek türden. Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Büyüka'nın çarpıcı açıklamaları ve yorumları şöyle: F.Bahçe için 6 puan büyük bir avantaj. Rakip­leri iyi oynamıyor. F.Bahçe'yi eleştiriyoruz ama rakipleri de ortada yok. Denilebilir ki F.Bahçe'nin 3 ciddi deplasmanı var. Kayseri, Bursa, G.Antep. Beşiktaş ve G.Saray'ın da zorlu deplasmanları var. Derbi maçları aslında çok kati bir deplasman değil bana göre. 6 puanlık farka göre F.Bahçe çok ciddi avantajlı. Bu avantaj da kolay kolay veril­mez bu sene. Geçen seneki mucizenin tekrar olması kolay değil. Ama F.Bahçe'de bıkkınlık, yılgınlık var.

Bu da taraftarı üzüyor. Eğer bu maçları al­saydı rahat rahat şampiyonluğa ulaşabilirdi. Taraftarın tepkisi normal bana göre.

Yeni transferler yanlış
Şu anda yanlış bir hoca tercihi, yanlış transfer tercihleri var. Türkiye'de onların senkronu tutmadı. Ama sonuçta bu yaban­cılar F.Bahçe'ye katkı sağlayacak isimler de­ğil. Hoca acemi. Son Sivas maçı F.Bahçe'nin ikinci yarısındaki en iyi maçıydı. Çok iyi mü­cadele etti Sivas maçında. Diğer maçlarına oranla daha istekliydi. Karşında da diğer ra­kiplerine göre daha dirençli bir Sivas vardı. Alex'in Sivas maçındaki performansı kötü değil. Ama F.Bahçe hücuma çıkarken çok yan pas yapıyor. Rakibe pres koyamıyor.

İstikrar sağlanamadı
Orta alan savunmaya yanaşmı­yor. F.Bahçe'de en az 7-8 banko olur ve di­ğerleri değişir. Ama F.Bahçe'de sadece 3 banko var. Diğer geride kalanlar devamlı değişiyor. Ve bu durumda güven bunalımı oluşuyor. O yüzden F.Bahçe'de güven ek­sikliği var. Beklerde bir dönem Kerim bir dönem Önder diğer bekte Ümit, Uğur... Güven duygusu iflas etmiş durumda. Aurelio kurtarıcı rolündeyken şimdi yedek oyuncu kıvamına geldi. Futbolcuların takıl­dığı bir mekan var Caddebostan'da. Dük­kan sahibi soruyor Aurelio'ya ve "Nedir F.Bahçe'nin hali" diye. O da Zico, Zico di­yor, İşte durum bundan ibaret...

Servet'e haksızlık yapıldı
Kezman sadece 4 gol atmış. Aynı haf­tada geçen sene Nobre'nin 13 golü var.

Deivid ve Kezman'ın toplam 8 golü var şu an. Santrforsan golcü olacaksın. Sivas maçında Ümit arka direğe indirdi. Alex geldi ama Kezman ortada yok. Gol atamıyorlar. Şimdi gönderdin Servet'i. Oynatıyorsun Çan'ı. Sizce hangisi kadroda olmalı. Bu Servet F.Bahçe'de ağır bir sakatlık geçirdi. Ve sakat­lıktan kurtulmuşken Shevchenko'nun önü­ne attı onu Daum. Bu kadar yanlış hoca ter­cihine rağmen F.Bahçe avantajlı.

Korkuları bulunuyor
F.Bahçe'de korku hissediyorum. Yöne­tim eleştirilmez diyorlar niye eleştirilmesin? Her yerde eleştirilir. Teknik direktör eleştiril­mez mi? Bugün Can Bartu ve Rıdvan Dilmen'in yazdıkları kriterlerde önemli eleştiri­ler var. Bakın Ergun Babahan. O bile "Bırakın bu işi diye" yazı yazıyor. Eğer kötü giden birşeyler varsa eleştirilir. Adres değiştirme yapıl­maması lazım. Bu sene onlar bu işi iyi yapa­madı. Murat Özaydınlı bize bağlandı? Niye bağlanıyorsun. F.Bahçe hedef şaşırtmak isti­yor. Bu silahlarını da her zaman kullanmak istiyor. Tamam diğer işleri iyi yapıyorlar ama futbol anlamında ortada yoklar. Lig şampi­yonluğu F.Bahçeliyi çok da mutlu etmiyor artık. Taraftar daha büyük başarılar istiyor. Ama herkes devamlı erteliyor. Herkesin de bir sab­rı var. l00. yılda şampiyon olmak tarihi için katkıdır, renktir. F.Bahçe bu sene şampiyonlu­ğu kaybetse büyüklüğünden birşey kaybet­mez. G.Saray'da l00. yılda şampiyon olama­dı. O zaman G.Saray birşey mi kaybetti. Takı­mı ve ortamı germemek lazım

Yabancılar çok AYRICALIKLI
G.Saray'da Gerets ge­çen yıl görevini yaptı. Ama G.Saray geçen seneki hırsın­dan çok uzaklarda. Eski ha­va yok En sıkı G.Saraylı di­yebilir mi biz bu hırsla, inatla F.Bahçe'yi geçeriz diyen. Herkes artık gerçeği görüyor. Futbol seyircisi bilinçli. Hiçbir hocaya bu kadar taviz verilmezdi. Çoktan ipleri çe­kilmişti. Dikkat et seyirci, yö­netici hiçbir hocayı yerliler kadar eleştirmez. Beşiktaş'ta Delgado, Rico değil Baki, Serdar eleştirilir. Koray kredi alamaz seyirciden. Tuncay alamaz yabancıların aldığı krediyi F.Bahçe'de. Ümit Özat... Sanki takımın en kötüsüymüş gibi tepkiyi o alır.

Sıradan hocalar
Bu konuda herkes ya­bancılara gösterilen kredi­nin onda biri yerlilere gös­terilmiyor. Çok sıradan tek­nik adamlar getiriyoruz. Şimdi Beşiktaş'ı Samet Aybaba çalıştırsa Tigana'dan başarılı olmaz mı? O bakım­dan çok genç hocalar var. Ben Hikmet Karaman'ın şampiyonluk yarışında ol­masını isterim. Bülent Korkmaz daha işin başında. Ama o Bülent K.Erciyes'i di­riltti. Yerlilere güven duy­malıyız ya da yabancıların en iyisini getirmeliyiz.

G.Saray’da ciddi gariplikler var
"Gerets'le sözleşme imzalandı ama ipler mayısta kopacak gibi görünüyor. Futbolcular hocaya sevmiyor. Can Çobanoğlu gibi bir menajer gelmeli."

Büyüka'nın G.Saray yorumu: "İlginç gelişmeler oluyor. Hıncal Uluç'u dinliyordum 90 dakika'da. Ben imza atıldığında Bahri'ye dedim ki "bu imzada samimiyetsizlik var. Acaba kendi aralarında anlaştılar mı?" dedim. Hıncal Uluç dedi ki '1 milyon 300 bin euro tazminat maddesi var ama onun yanı sıra G.Saray şampiyon olamazsa ve Şampiyonlar Ligine kalamazsa tazminat maddesi çalışmaz dedi ve bunun sözleşmeyi geçersiz yapar'dedi. Bana göre ipler Mayıs ayında kopacak. Kulağıma çeşitli haberler geliyor. Bana göre arayış da var.

İmza derbiye yansıdı
Büyük bir kulüp neden bu kadar karıştı? Futbolcular hocayı sevmiyor. Hoca normal futbolcuları sakat diye oynatmıyor. G.Saray'da bir şeyler var. Şu günlerde G.Saray'da Can Çobanoğlu tipi bir menajere ihtiyaç var diye hissediyorum. Gerets'in sözleşmesi imzalanıyor ama Erdal ve Stumpf ile imzalanmıyor. G.Saray'da ciddi gariplikler var. Bunlar da kadro olarak derbiye yansıdı"

Haberin Devamı