Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Büyüka: UEFA dua ediyordur

Büyüka: UEFA dua ediyordur

Şansal Büyüka: "Bu takımı kurmalarının ilk nedeni, iki eleme turunu geçip Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek..."

Büyüka: UEFA dua ediyordur

Spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka, yaz transfer dönemine damgasını vuran yıldız transferlerini ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hedefini Milliyet gazetesine değerlendirdi. İşte Büyüka'nın yorumları:

"Son yıllarda görülmemiş bir transfer sezonu yaşıyoruz. Bırakın Avrupa’yı, dünyanın kabul ettiği, yıldız sınıfına koyduğu futbolcular artık bizim lige renk katacaklar, heyecan, kalite katacaklar.

Şu söylenebilir, söyleniyor da; “Kardeşim bu oyuncular artık yaşlandı ya da yaşlanıyorlar. Geçen sezonu bir bölümü sakat geçirdi.” Bunların hepsi tamam, ancak şu unutulmasın; bu sezonun sonunda Fransa’da Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri var. Nani, gelirse Quaresma, Podolski, Van Persie, ulusal takımlarıyla mutlaka bu finallerde yer almak, oynamak, kendilerini göstermek isteyecektir. Bu nedenle bizim ligi “ıskalayacaklarını” hiç düşünmem. Bu şöhretler, ülkelerinden uzakta olmalarına rağmen, ülkelerinin milli takımına girebilmek ya da o milli takımdaki yerlerini korumak adına bizim Süper Lig’de fırtına gibi esecektir. Kendi kariyerlerini korumak, kariyerlerine yeni sayfalar katmak adına işi sıkı tutacak ve bunu sezon sonuna kadar taşıyacaklardır. Bugün Ronaldo’nun, Messi’nin paraya mı, şöhrete mi ihtiyacı var? Şöhretleri de, paraları da yedi sülalelerine yeter. Buna rağmen kendilerini parçalıyorlar. Niye? çünkü kariyerlerine oynuyorlar, o kariyerlere yeni “en”ler, yeni rekorlar katmak istiyorlar.

Haberin Devamı

Naniler, Podolskiler, Van Persieler, Quaresmalar da az kariyerli oyuncular değiller. Onların da kariyerleri adına yapacakları çok şey var ve önlerindeki en önemli fırsat, sezon sonundaki Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri... Görecekseniz, kendilerini izlemeye, milli takımlarının bir hocası gelecek, bir başka hocası gidecektir. Sürekli göz hapsinde olduklarını, “Biri bizi gözetliyor” pozisyonunda olduklarını her hafta hissedeceklerdir.

Ortada sadece endişe verici tek bir durum var; yeter ki bu dünya markalarını “yağmur yağdı, güneş çarptı, don yaptı” kolaycılığı ve bahaneleri ile futbol sahaları yerine ay yüzeyine benzeyen tarlalara mahkum etmeyelim. Bu konuda Futbol Federasyonu’na büyük görev düşüyor. Umarım sahaların denetlenme konusunu “bizim işimiz değil” diye görmezden gelmezler, titiz biçimde daha sezon başından gerekli alırlar, aldırırlar...

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin hesabı

Geçen transfer sezonunu bir Diego ile geçiren Fenerbahçe, bu transfer döneminde müthiş işlere imza atıyor. Bu kadar transfer, bu kadar hareket niye? Bunun birçok nedeni sayılabilir... Ama biri var ki, Başkan da, yönetim de çok kararlı ve istekli... Fenerbahçe, UEFA kararıyla üç yıldır Şampiyonlar Ligi’ne gidemedi. Yerine arkadan gelen rakipleri gitti. Fenerbahçe’nin alacağı paraları o rakipleri aldı. Fenerbahçe Başkanı’nın ve yönetiminin bu nedenle canı çok sıkkın... Bu takımı kurmalarının ilk nedeni, iki eleme turunu geçip Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek... Hadi ilk eleme turunda zayıf bir rakip olacak. Ama ikinci eleme turunda “Babalar” var. Fenerbahçe, “Babalar”a teslim olmak istemiyor. Seyircisinin Şampiyonlar Ligi özlemini gidermek için gerçekten kararlı... Dileriz hesaplar tutar.

Haberin Devamı

Ya beraat çıkarsa...

Fenerbahçe’nin önemli bir yöneticisine, “Şike davasından beraat çıkarsa, UEFA’ya gidip üç yılın parasını isteyip hesabını sorar mısınız?” dedim. “Hiç şüphen olmasın” yanıtını verdi. Aziz Yıldırım ve arkadaşlarına bu yeniden yargılanma sürecinde “beraat” çıkarsa, UEFA’nın başı çok ağrıyacağa benziyor. UEFA bu, her deliğin içinden çıkmayı, her şeye bir bahane yaratmayı iyi bilir ama cezayla geçen üç yılın parasal hesabını yaptığınızda UEFA’nın başı çok ağrır. Hiç kuşkunuz olmasın, bu yeniden yargılamayı UEFA herkesten daha dikkatli takip ediyordur ve “beraat” çıkmasın diye resmen dua ediyordur."