Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Çalımbay'dan flaş açıklamalar! Beşiktaş Eto'o'yu istedi...

Çalımbay'dan flaş açıklamalar! Beşiktaş Eto'o'yu istedi...

2 hafta önce Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'la yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Çalımbay'dan flaş açıklamalar! Beşiktaş Eto'o'yu istedi...

Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sosa'yı alamadı, Nasri'yi aldı"

"Futbolda ayrılık oluyor. İstediğim bir ayrılık değildi. Geçen sezon büyük emek verdik. Biz bu takımı alan sıkıntılıydım, babamı kaybetmiştim. Pek gitmek istiemiyordum, zararım olur diye. Bir krizin içine gideceğimizi biliyorduk, öyle de oldu. Mükemmel başladık. İlk önce Rize ile berabere kaldık, sonra Beşiktaş'a 3-0 yenildik. O anda bu takımın çok iyi bir takım olduğunu anladım. Ben bu takımı iyi yerlere getirim dedim. Düşmesi garanti bir takımken, Avrupa'ya gidemediği için üzülen bir takım oldu. Çok iyi bir sezon geçirdik.

Böyle bir şey beklemiyordum. Başkanla anlaşamadığımız pozisyonlar oluyordu ama netice anlaşıyorduk. Kendisini severim. İnanılmaz destek verdi geçen sene. Bu sefer baz şeylerde birleşemedik. Transfer açısından olmadı, düşünceler açısından olmadı. Ters gelen şeyler vardı. Başkan bize sormadan transer yapmaz. Nasri'yi sordu, ondan önce Sosa vardı. Sosa'yı istedi, yapamadı. Nasri'ye olabilir dedim. Geç geldi bize. Sezon başı gelseydi daha kolay olacaktı. "
"Üzmeden, kırmadan ayrılalım dedik"
"Benim çalıştığım yerde kimse bana karışamaz. Başkan ile uyuşmuyordu fikirlerimiz. Baktık olmayacak ayrılalım dedik. Ben o konuşmada "yanlış zamanlama yaptınız, yanlış oldu. sabretmeniz gerekiyordu" dedim. "Biz yeni takımız" dedim. Menez 1 antrenmana çıktı. Sakatım dedi, doktora yolladık ameliyat oldu ve 3 ay sonra geri geldi. Nasri geldi iki hafta oldu. Vainqueur geldi bir şey anlamadan oynatmak zorunda kaldık. Djourou hiç hazır değildi. Salih, Sandro, Deniz, Zeki arkadaşlarımız sakatlandı. Biraz sıkıntı yaşadık. 5 maçın ikisinin biri Galatasaray, biri Beşiktaş'tı. Üçü deplasmandı. Evimzide yenilmedik zatenç Sabretmemiz gerekiyor dedim. Başkanın fikirleri daha değişikti, birbirimizi kırmadan, üzmeden ayrılalım dedik."
"Eto'o'yu isteyen çok takım oldu"
"Ben futbolu çok seviyorum. Futbolu bu kadar çok seven başka bir insan daha gördüm, o da Eto'o. Kariyeri olan birisinin, bu yaşına rağmen dört dörtlük bir profesyonel olması muazzam. Her şeyi dört dörtlüktü. İnsan ayırdığını görmedim. Fotoğraf çekilmek isteyen birine hayır dediğini görmedim. Ben oraya geldiğimde Eto'o'nun sıkıntısı vardı. Devre arasında da vardı. Ben gittim halen var.. Eto'o'yu isteyenler çoktu. Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor istedi, bırakmadık." (Ajansspor)

Haberin Devamı