Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Çalımbay isyan etti

Çalımbay isyan etti

Kasımpaşa, Gaziantepspor maçı sonrası Rıza Çalımbay maçın hakemini eleştirdi.

Çalımbay isyan etti

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'a 2-1 yenildikleri maçtaki hakem yönetimine sert tepki gösterdi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Çalımbay, hakem hatalarından artık sıkılmaya başladıklarını belirterek, "Aleyhimize yapmadıkları hata kalmadı." dedi.

"Maçtan önce de 'en büyük sıkıntımız ve korkumuz hakem' dedik." diyen tecrübeli teknik adam, "Hakem arkadaşlarımızdan bundan sonraki maçlarda da çok korkuyoruz. En büyük rakibimiz hakemler. Eğer Kasımpaşa'yı ligde istemiyorlarsa ona göre davranalım, oynayalım. Bütün iyi niyetimize rağmen bunlara devam ediyorlar." diye konuştu.

Çalımbay, ilk yarı bitmeden soyunma odasına gittiğini anımsatarak, "Bunun nedeni, hakem arkadaşlarımızı protesto etmekti. Aleyhimize yapmadıkları hata kalmadı. Penaltımız verilmedi, bize karşı penaltılar verildi. Bariz gollerimizi vermediler, bize karşı yapılması gereken ne kadar hata varsa yaptılar ve hala da devam ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Hakemlere yönelik tepkisini sürdüren lacivert-beyazlı çalıştırcı, şunları söyledi:

"Kendi arkadaşları delikanlıca 'ben hata yaptım' dedi, hakemliği bıraktı. O arkadaşlarına tepki gösterdiler. Niye tepki gösteriyorsunuz ki? Adam dürüstçe 'ben hata yaptım' dedi. Belki dünyada ilk defa bu bile gerçekleşti. Galatasaray maçındaki giren golü nasıl göremiyorsunuz veya Trabzonspor maçındaki penaltıyı nasıl veremiyorsunuz? Beşiktaş maçındakileri nasıl veremiyorsunuz? Bir sürü var, hangi birini sayacağız. Hem rakip hem de hakemlerle uğraşma şansımız da yok."

"Hakemin tavrı, davranışı ayıp ya..."


Rıza Çalımbay, maçın hakemi Tolga Özkalfa'nın tavır ve davranışlarından da yakınarak, "Bugünkü hakemin tavrı, davranışı ayıp ya... Ya sen hakemsin, idare edeceksin. Bir şeyin yoksa çıkıp odana gidersin. Kimseye cevap vermek zorunda değilsin. Ancak davranışı, futbolcu arkadaşlarımıza sahada yaptıkları kendisine yakışmıyor. Bizim için en büyük tehlike bundan sonra hakem arkadaşlar. Ona göre tedbirimizi alacağız. Yapacak bir şeyimiz de yok. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Karşılaşmayla ilgili kısa bir değerlendirmede de bulunan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devre arasında çalışırken de ligin ilk maçının çok zor olacağını söyledik. Tabii ki giden oyuncularımız da oldu. Eksik yerlerimizi gidermemiz gerekiyordu, maalesef gideremedik. Maç aslında gayet iyi gidiyordu, çok da iyi oynuyorduk. Üstündük, atamadığımız, kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Hakem arkadaşımızın yaptığı bariz bir hata sebebiyle sıkıntılar yaşadık. Bunlarla uğraşırken, bir de maalesef hakemlerle uğraşıyoruz. Açıkça söylüyorum, hakem arkadaşlar bence kasıtlı yapıyorlar."

Gaziantepspor cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise zor bir deplasmandan 3 puanla ayrıldıklarını belirtti.

Ligde 8 maçtır kaybetmeyen, büyük hedefleri olan, iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini anlatan Topçu, "Biz de ilk yarının son 5 maçında bir çıkış içindeydik. Hem futbol hem de netice anlamında takımımız bir yere gelmişti. Zor bir deplasmandı ama kaldığımız yerden devam etmek istiyorduk." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mutlu Topçu, mücadelenin ilk yarısının istedikleri gibi geçmediğini vurgulayarak, "Defans arkasına atılan uzun topla gol oldu. Penaltıyla beraberliği sağladık ve tabii ki bir direnç geldi. Muhammet Demir'in golüyle buradan 3 puanla ayrılıyoruz. Güzel bir mücadele oldu. Biz de yavaş yavaş daha yukarıları hedefleriz. Bundan sonra hem futbol hem de mücadele anlamında ne yaptığını bilen, daha pozitif futbol oynamaya çalışan bir Gaziantepspor olacak." ifadelerini kullandı.