Gazete Vatan Logo
Futbol Canaydın'dan feyz alsınlar

Canaydın'dan feyz alsınlar

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, G.Saray yönetimi üzerinden tüm spor kamuoyuna mesaj verdi:

Canaydın'dan feyz alsınlar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dün akşam NTV'de Yüzde 100 futbol programına katılırken gündemdeki konulara, merak edilenlere tek tek açıklık getirdi.

TFF'nin maddi durumundan yapılan yatırımlara, çok eleştirilen hakemler ve MHK'den ligin sorunlarına kadar her konuda yapılanları ve yapılacakları bir bir anlatan Demirören, kendisine yapılan eleştirileri de yanıtladı.

G.Saray yönetiminden kendisine yönelen açıklamalarla ilgili olarak da sarı-kırmızılıların eski başkanı Özhan Canaydın'ı örnek gösteren Demirören, şunları söyledi:

‘KULÜPÇÜLÜK BİTTİ!’

"G.Saray'ın 'Federasyon'da bizim neden yöneticimiz yok' demesine çok üzülüyorum. Seçim zamanı onlardan da isim istedik. Bizler gelip geçiciyiz. Tabii ki zaman zaman tartışmalı kararlar alınabilir. Ancak biz futbolu güzelleştirmek için çalışıyoruz.
Herkes kurallara uymak zorundadır. Uymayana cezaları uygularız. TFF'de kulüpçülük işleri artık bitti. Eğer kararları beğenmiyorlarsa gereken yerlere başvursunlar.

Bizim G.Saray ile aramızı kimse açamaz. Bugün çıkıp açıklamalar yapan G.Saray yöneticilerinin, rahmetli Özhan Canaydın'ın G.Saraylılığı'ndan ders almaları lazım.

Drogba ve Eboue'nin tişört olayını takdirle karşılıyorum. Ancak bunu yapmadan önce bize danışmak durumundalar. Yaptıkları hareket çok doğru ve güzel ama prosedür açısından yanlış.

Erkan Zengin de bir anma tişörtü giymişti. PFDK'ya sevk edildi ama ceza almadı. G.Saray, Mandela'yı Şampiyonlar Ligi'nde de andı. Bunun için UEFA'dan izin aldılar. UEFA'dan izin isterken bizden neden istemiyorlar?

‘İZİN VERMESEYDİK...’

Mesela Fethiyespor, bize 'Yüce Atatürk' tişörtünü sorsa ve biz izin vermesek o zaman tartışırdık. Bizi üzen tek şey, bize sormamaları ve daha sonra yöneticilerinin 'Sorsak izin vermezlerdi zaten' ve 'Bizim mesajımız gereken yere gitti' demesidir. Bazı oyuncuların gol attıktan sonra elleriyle '4' işareti yapması bana göre siyasi mesaj değil."

‘Benim olduğum yerde adaletsizlik olmaz’

"Kasımpaşa-Beşiktaş maçında dünyada bir ilk yaşandı. Hakem burada ilkleri yaşarken hatalar yapmış olabilir. Orman maç sonu beni aradı. Gündemi iyi okuyabilen bir kişiyim.
Maçta kural hatası varsa buna göre davranırız. Herkes bilsin ki benim yönetimimde haksızlık diye bir şey olmaz. Benim Beşiktaş Başkanlığım'da da TFF'yle kavgalarım oldu. Bugün baktığımda hata yaptığımı görüyorum.

TFF Başkanı olduğumda, önceden yüklendiğim kişilerden özür diledim.

Hata sadece Türkiye'de değil, her ülkede var. Hakemlerimiz Avrupa'da ve dünyada iyi gidiyorlar.

‘İTİRAZ ETMELİLER’

Kimi zaman belli sorunlar yaşanıyor. Eğer Beşiktaş-Kasımpaşa maçında bir hata varsa, TFF bu maçta hata vardır diyecek. Fikret Orman'a 'Müracaat yapın, itiraz hakkınız yanmasın' dedim. Eğer itiraz neticesinde bir ihlal varsa gerekenleri yaparız.

Zekeriya Alp, sunucuyla telefonda konuştu. Bu bence yanlış bir davranıştı. Alp olayı anlatmaya çalıştı ama bu bizim kararımıza etki edecek bir şey değil."

‘Yabancı sınırı inat değil gereklilik'

6+0+4 kuralını kulüp başkanlarıyla birlikte aldık. Kulüplerin talebi daha aza indirilmesiydi. Kademe kademe azaltmamızın nedeni, kulüplerin tazminat ödemek zorunda kalmamaları içindi. TFF bir karar aldıysa arkasında durur. Değişiklik olacaksa herkesin aynı noktada buluşması lazım.
Eğer AB oyuncuları Türk statüsünde sayılırsa burası AB çöplüğü olur. Karar geçerlidir. Bu inat olsun diye değil, gerektiği için böyle.”

'Kişilere ceza kulüpleri bağlar'

"Şike süreciyle ilgili kurullarımız kararını verdi. UEFA'dan başka bir karar gelirse buna göre gözden geçiririz. Biz sportif olarak kararımızı verdik. Yargının vereceği kararların bizimle hiçbir ilgisi yok ve bizi ilgilendirmez. Trabzon 2. defa başvurdu ve karar yine aynı çıktı. Tekrar söylüyorum, olay bizim için kapandı. UEFA, kişilere ceza verirse bu kulüpleri bağlar."

'Trabzon Juve'yi eler'

"G.Saray'a Chelsea karşısında, Trabzon'a da Juventus karşısında başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ki Trabzon, Juventus'u rahatlıkla eler. Ben Trabzon'un hocasına ve takımına çok güveniyorum."

‘Fatih Terim fedakârlık yaptı'

"Fatih Terim çok büyük bir fedakârlık yaparak A Milli Takım'ın başına geçti. Bundan sonra yaşanan süreçte TFF asla olaya dahil olmamıştır. Bu süreç Terim ve G.Saray arasındaki bir durumdur.

Terim'le anlaşmamız mayıs ayına kadardı. G.Saray Başkanı'ndan müsaade almadan asla hareket etmezdim ve etmedim. Bizim amacımız kısa vadede Dünya Kupası'na katılmak değil, Türk Milli Takımı'nın geleceğini oluşturmaktı. Biz 70 milyonluk bir ülkeyiz ama Almanya'da futbolcu arıyoruz. Görev süremin bitmesine 1.5 yıl gibi bir zaman kaldı. Bundan sonra da aday olur muyum şu an bilemiyorum. Bunu da kader gösterecek."

‘Yasaklılar imza atmaya bile gitmiyor'

"Hakimler, savcılar, güvenlik kuvvetleri 6222 sayılı kanunu uygulamak için elinden geleni yapıyor. Kanunda boşluklar varmış; doldurulması için Gençlik ve Spor Bakanlığı elinden gelen her şeyi yapıyor. Türk futbolunda ırkçılık olmadı. Ancak sporda şiddet ne yazık ki var.
Bunu kaldırmak için uğraşıyoruz. Sporun spor olduğu bir ortama ihtiyacımız var. Statlara girmesi yasak olan 3 bin kişi var ancak bunların 2 bin 900'ü imza atmaya bile gitmiyor."

'Olimpiyat Milli Takım’ın olacak’

"Sadece Milli Takım'a ait bir stat yapmayı düşünüyoruz. Olimpiyat Stadı'nı belki küçülterek bu amaç için kullanabiliriz. Anadolu'ya gitmek kulüpçülüğü azaltarak Milli Takım bilincinin kuvvetlenmesi açısından faydalı oluyor. Urfa dahil birkaç farklı şehirde daha milli maçlar oynatmayı düşünüyoruz."

'Almeida ve Motta ceza almayabilir'

"Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan maçta Fernandes’e tekme atılması çok üzücü bir olay. Fernandes, Beşiktaş açısından olduğu kadar Türk futbolu için de önemli. Sahaya giren kişiye Almeida ve Motta'nın tekme attıktan sonra kırmızı kart görmesi doğru karar. Ancak Hollanda'da benzer bir olay yaşanmış ve tekme atan oyuncunun cezası kaldırılmış. Bu konuyla ilgili Hollanda Futbol Federasyonu'yla konuşuyoruz. Cezayı neye dayanarak kaldırdıklarını öğreneceğiz. Buna bir çözüm bulursak Almeida ve Motta bu hareketleri için ceza almayabilir."

'Şov için gidilmiştir'

"Bana Avrupa'dan her maça giden bir federasyon başkanı gösteremezsiniz. Ben neden her maça gideyim, ya da gidemeyeyim. Kulüp başkanıyken bile taraftarım benim aleyhimde bağırdı. Ben neden maça gitmekten çekineyim. Ayrıca maça gitsem çeşitli provokasyonlar çıkabilir. Maça gitmemek benim için üzerinde durulacak bir konu değil. Gitsem futbola ne katkım olacak. TFF Başkanı maça gitmişse şov için gitmiştir.”

Haberin Devamı