Gazete Vatan Logo
Basketbol Canın sağolsun Banvit

Canın sağolsun Banvit

Banvit, ULEB Avrupa Kupası yarı final ilk maçında sahasında 1 sayı farkla yendiği Khimki'ye rövanşta 93-89'lük skorla yenildi ve elendi.

Canın sağolsun Banvit

Tarihinde ilk kez Eurocup yarı finalinde mücadlee eden Banvit, ilk maçta 1 sayı ile yendiği Khimki’ye deplasmanda 93-89 mağlup olarak finali kaçırdı.

Son 4 takım arasına giren ve çok iyi bir mücadele ortaya koyan Bandırma ekibi, son periyotta Rice’ın performansına ve verilen 19 hücum ribaunduna engel olamadı.

Maça müthiş başlayıp 7-0 üstünlük sağlayan Banvit daha sonra yakalansa da farkın fazla açılmasını engelledi. Hep bir adım geride olan ve üçüncü periyotta çift haneli rakamlarla geri düşmesine karşın dış atışlarıyla dönen Banvit son periyotta 4 kısaya döndü. Eşleşmeli alan savunması yapmasına karşın hücum ribauntları veren Banvit, Rice’e bir türlü çare bulamadı. Rice’ın sorumluluk almasıyla Khimki son 4 dakikaya 15 sayı önde girdi. (87-72) Üst üste top kayıpları da gelince Khimki ‘maçı kazandım’ havasına girdi. Ancak üst üste gelen iki üçlükle son 13 saniyede fark 4′e inince Banvit yeniden umutlandı. Ancak süre yeterli olmadı ve Khimki maçı 93-89 kazanarak finale çıktı.