Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi CANLI! Atletico Madrid - Arsenal

CANLI! Atletico Madrid - Arsenal

İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İngiltere'nin Arsenal takımını Metropolitano Stadı'nda ağırlıyor.

CANLI! Atletico Madrid - Arsenal

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Atletico Madrid ilk 11'i: Oblak; Thomas, Giménez, Godín, Lucas; Vitolo, Saúl, Gabi, Koke; Costa, Griezmann
Arsenal ilk 11'i: Ospina, Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal, Ramsey, Wilshere, Xhaka, Mesut, Lacazette, Welbeck
AVANTAJ ATLETİCO MADRİD’DE
Turun ilk maçı Londra’da oynandı. İlk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. 10. dakikaa Sime Vrsaljko ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Arsenal, 61. dakikada Alexandre Lacazette’nin golüyle 1-0 öne geçerken, 82.dakikada Antoine Griezmann’ın golü maça dengeyi getirdi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.
Bu tura nasıl geldiler?
Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, Premier Lig'de yarıştan erken koparken umutlarını UEFA Avrupa Ligi'nde sürdürüyor. H Grubu'nu Kızılyıldız, Köln ve BATE Borisov'u geride bırakarak lider tamamlayan Topçular, Son 32 Turunda Östersunds'la eşleşti. İlk maçı 3-0 kazanan Wenger'in öğrencileri ikinci maçı 2-1 kaybetse de turu atladı. Ardından Milan'la eşleşen Kırmızılılar rakibini 2-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup ederek turu geçti. Çeyrek Finalde ise CSKA Moskova'yı 4-1 ve 2-2 ile geçen Arsenal şimdi kupayı hedefliyor.
Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Atletico Madrid, bu turnuvada tutunamadı. Roma, Chelsea ve Qarabağ Ağdam'ın yer aldığı C Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Kırmızı-Beyazlılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Son 32 Turunda Copenhagen ile eşleşen takım rakibini 4-1 ve 1-0 yenerek turu geçti. Son 16 Turunda ise Lokomotiv Moskova ile eşleşen Madrid ekibi ilk maçı 3-0, ikinci maçı 5-1 kazandı ve adını Çeyrek Finale yazdırdı. İspanyol ekibi son turda ise Sporting Lizbon'u ilk maçta 2-0 yendi. İkinci maçta sahdan 1-0 yenik ayrılsa da turu geçen taraf oldu.

Haberin Devamı