Gazete Vatan Logo
İspanya Messi yoksa Suarez var! Barça, Real Madrid'i dağıttı

Messi yoksa Suarez var! Barça, Real Madrid'i dağıttı

İspanya La Liga'nın 10. haftasında Barcelona, Nou Camp'ta ağırladığı Real Madrid'i 5-1 mağlup ederek liderliğe yükseldi.

Messi yoksa Suarez var! Barça, Real Madrid'i dağıttı

2007'den bu yana Messi ile Ronaldo'nun ilk kez forma giymediği El Clasico'da Barça, Real Madrid'i 5-1 mağlup etti.

Nou Camp'ta oynanan mücadeleye Messi'nin yokluğunda Suarez damga vurdu. Urugaylı golcünün hat trick yaptığı maçta, Coutinho ve Vidal'ın golleriyle Barça, Madrid'i 5-1'le geçti. Real'in tek golü Marcelo'dan geldi.

Bu sonuçla puanını 21'e yükselten Barcelona, liderliğe yükselirken Real Madrid, 14 puanla 9. sırada kaldı. Rekor

Rekor Messi'de

Rekabette toplam 26 golü bulunan Barcelonalı Lionel Messi, bu alandaki rekoru elinde tutuyor.

Arjantinli forvet oyuncusu ayrıca 18 golle de "ligde oynanan El Clasico'ların en skorer ismi" olma özelliğini taşıyor. Bu alanda Messi'yi 14 golle Real Madrid'in efsanesi Alfredo Di Stefano takip ediyor.

Üst üste maçlarda gol atma serisinde ise Ronaldo önde. Barcelona'ya karşı art arda 6 maçta gol atma başarısını gösteren Portekizli yıldız, toplam 7 kez rakip fileleri havalandırdı.

En farklı kazanan Real Madrid
Büyük rekabette, ligde oynanan maçlarda bu zamana kadar alınan en farklı galibiyetlerde öne çıkan takım Real Madrid oldu.
Başkent takımının 1935'te 8-2, 1949'da ise 6-1'lik galibiyetleri bulunuyor. Barcelona tarafından bakıldığında da 1950'de alınan 7-2'lik galibiyet ve 2010'da Nou Camp'ta kazanılan 5-0'lık maçlar, unutulmazlar arasında yer alıyor.
Tüm "El Clasico"lardaki en farklı galibiyeti de Real Madrid elde etti. Başkent temsilcisi, 1943 yılındaki Kral Kupası yarı finalinde ağırladığı Barcelona'yı 11-1 mağlup etti.

Haberin Devamı