Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyon 'ŞİLİ'ndi gitti

Şampiyon 'ŞİLİ'ndi gitti

euro 2008 ve 2012 ile dünya kupası’nın son şampiyonu, gruptaki 2. maçında elendi

Şampiyon 'ŞİLİ'ndi gitti

AĞIR Hollanda mağlubiyeti sonrası “İspanya kendine gelir, 2 maçını da kazanıp gruptan çıkar” deniyordu ama olmadı. Üst üste 3 büyük turnuvayı kazanan Boğalar, şok bir sonuçla Şili’ye diz çöküp henüz ikinci maçında kupaya havlu attı.

GÜNEY Amerika temsilcisi büyük sürprizi gerçekleştirmeye inanmış bir şekilde maça başladı. İspanyollar ilerleyen dakikalarda oyunu dengelese de 20’de yaptıkları tiki-taka sırasında pres sonucu top kaybedildi. Alexis Sanchez hızla Aranguiz’i gördü onun asistinde ise Vargas affetmedi: 0-1.

BİR DEVRİN SONU GELDİ

23 ve 27’de Costa, İspanya’yı diriltebilecek fırsatları harcarken 43’teki serbest vuruşta Sanchez müthiş vurdu, Casillas’ın güçlükle çeldiği topu önünda bulan Aranguiz, bu kez ağları bularak ‘tükenmişlik sendromu’ndaki İspanya’ya öldürücü darbeyi vurdu: 0-2.

İKİNCİ yarıya Del Bosque’nin öğrencileri etkili başladı başlamasına ama hayat verecek pozisyonları 49’da Costa ve 53’te ise Busquets cömertçe harcadı. Planını başarılı bir şekilde uygulayan Şili karşısında son şampiyonun çabaları yavaş yavaş çaresizliğe bırakırken son düdük G.Amerika ekibinin zaferini, dünya futbolunda ise bir devrin kapanışını ilan etti.

Haberin Devamı