Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Caprara ile 2 yıl daha

Caprara ile 2 yıl daha

Eczacıbaşı VitrA, Giovanni Caprara ile sözleşme yeniledi.

Caprara ile 2 yıl daha

Geçtiğimiz sezonu Avrupa ve Dünya şampiyonluğuyla tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, İtalyan çalıştırıcı Giovanni Caprara ile olan sözleşmesini 2017 yılına uzattığını açıkladı. Caprara, iki sezon daha Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın antrenörü olarak görev yapacak.

Eczacıbaşı Spor Kulübü'ne ilk geldiğinde Eczacıbaşı'nın kariyerinde önemli bir yeri olacağını söylediğini hatırlatan Caprara, "Öyle de oldu ve geçen sezonu hem Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu hem de Dünya Kulüpler Kupası'nın sahibi olarak kapadık. Bu iki önemli başarıya ilk yılımızda ulaşmış olmaktan mutluyuz. Ancak bu yeterli değil ve Eczacıbaşı VitrA ile başarılarımıza yenilerini eklemek için, hep birlikte daha çok çalışacağız. Hedefimiz yalnızca kupa kazanmak değil, uzun soluklu, iyi bir takım olmak" dedi.

Giovanni Caprara, "Deneyimli bir yönetim, iyi bir ekip ve işinin uzmanı kişilerle çalışıyorum. Bir çok alanda öncü ve 50 yıldır istikrarlı bir şekilde spora kesintisiz hizmet etmesiyle yalnız Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük kulüplerinden olan Eczacıbaşı'nda iki sezon daha çalışacak olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

GİOVANNİ CAPRARA

İtalya Ligi'nde; Volley Bergamo, Calabria, Perugia, Novara, Villa Cortese ve Piacenza gibi önemli takımlara antrenörlük yaptı. Rusya ve Yunanistan Milli Takımları'nda görev yapan Caprara İtalya Ligi'nde çalıştırdığı takımlarla dört kez İtalya Şampiyonu olurken, üç kez İtalya Kupası'nı, beş kez İtalya Süper Kupası'nı, iki kez Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, bir kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu, bir kez de CEV Kupası'nı kazandı.

Rus Milli Takımı'yla 2008'de Pekin Olimpiyatları'nda altıncı, 2006'da Dünya Şampiyonu, 2005 ve 2007'de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı ile ilk sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve Dünya Kulüpler Kupası'nın sahibi oldu.