Gazete Vatan Logo
Sivas Spor Carlos'tan buruk veda

Carlos'tan buruk veda

Roberto Carlos: Sivasspor, her zaman kalbimde olacak ve aklımda çok iyi şekilde hatırlanacak.

Carlos'tan buruk veda

Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevinden istifa eden Brezilyalı Roberto Carlos, "Kalmamı isteyenler vardı, çok sağ olsunlar. Futbolda bazen bazı şeyler istediğiniz gibi olmayabiliyor. Bazı şeylerin yüzde 100 kontrolünüzde olması gerekiyor ama belki bazı şeyler elimizden kaçtı ve böyle kontrolsüzlükler bizi de mutsuz etti. Bunun sonucunda böyle bir karar alındı" dedi.

Carlos yaptığı açıklamada, Sivasspor'daki görev süresi boyunca ve istifa kararının ardından kendisine destek veren herkese teşekkür etti. İlk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Sivasspor'da güzel günler yaşadığını ifade eden Carlos, "Benim için projelerimin başlangıcıydı. Çok da güzel bir başlangıç oldu, çok güzel deneyimler oldu, çok güzel günler yaşadım. Projelerimiz devam edecek. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstifa kararının ardından sevgi gösterilerinde bulunan ve kalmasını isteyen taraftarlara teşekkür eden Carlos, "Kalmamı isteyenler vardı, çok sağ olsunlar. Futbolda bazen bazı şeyler istediğiniz gibi olmayabiliyor. Bazı şeylerin yüzde 100 kontrolünüzde olması gerekiyor ama belki bazı şeyler elimizden kaçtı ve böyle kontrolsüzlükler bizi de mutsuz etti. Bunun sonucunda böyle bir karar alındı. Burada yaşamış olduğum bazı zorlukların üstesinden diğer kulüplerde daha iyi geleceğim, önemli olan da bu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SİVASSPOR HER ZAMAN KALBİMDE OLACAK"

Carlos, Sivasspor'un geçen sezon ligi 53 puanla 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmasına rağmen "futbolda şike davası" nedeniyle Avrupa kupalarında mücadele edememesine ilişkin, "Sivasspor'a gelişimden önce olan bazı problemlerin sonucunda yaşanan durumdu. Bu anlamda bir şey söylememem daha doğru olur. Ekibimizle, oyuncularımızla, takımımızla güzel bir iş başardık ve güzel bir şeyi hak ettik. Belki de bunu kimse beklemiyordu" şeklinde konuştu.

Fırsat buldukça Sivas'a geleceğini belirten Carlos, "Çünkü Sivas'ta çok güzel 1,5 sene ve çok güzel birliktelikler yaşadım. Sivasspor, her zaman kalbimde olacak ve aklımda çok iyi şekilde hatırlanacak" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada, Brezilyalı teknik adamın akşam saatlerinde kentten ayrılması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon geride kalan haftalarda istediği sonuçları alamayan Sivasspor'da, teknik direktör Roberto Carlos, iç sahada İstanbul Başakşehir karşısında alınan 2-0'lık mağlubiyet sonrası dün sabah istifa etmişti.