Gazete Vatan Logo
Galatasaray CAS'ayı boşaltacak

CAS'ayı boşaltacak

G.Saray yönetimi ile uzlaşma sağlayamayan Prandelli CAS’a başvurdu:

CAS'ayı boşaltacak

Bu sezonun yanı sıra gelecek yılın ücretlerini de isteyen İtalyan, daha az rakama başka bir

takımla anlaşması halinde farkını talep etti, sarı-kırmızılılar reddedince görüşmeler durdu. Soluğu CAS’ta alan Prandelli ve ekibi toplam 4 milyon 596 bin 797.25 Euro’luk dava açtı

G.SARAY’DA korkulan oldu ve görevden alınan Cesare Prandelli sonunda CAS’a başvurdu... Ünal Aysal döneminde, Roberto Mancini’nin ayrılmasının ardından göreve getirilen İtalyan çalıştırıcı özellikle Şampiyonlar Ligi’nde alınan başarısız sonuçlar sonrasında Duygun Yarsuvat yönetimi tarafından görevden alınırken tazminat konusunda bir türlü ortak nokta bulunamadı...
27 Kasım’da görevine son verilen Prandelli, menajeri ve avukatı ile birlikte G.Saray yönetimi ile masaya otururken istediği miktar sarı-kırmızılıların masadan kalkmasına neden oldu... Defalarca masaya oturan taraflar bir türlü uzlaşma sağlayamayınca İtalyan hoca da soluğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde aldı.
SARI-kırmızılı kulüp ile 2 yıllığına kontrat imzalayan ve her sezon için 2 milyon 950 bin Euro garanti para alacak olan İtalyan hocanın bonuslarla birlikte ücreti astronomik fiyatlara ulaşırken ayrılırken Prandelli’nin istekleri de yönetimi çileden çıkardı.
2014-15 sezonundaki parasının yanı sıra gelecek yılın da ücretini isteyen ayrıca başka bir takıma daha az imza atması halinde aradaki farkı da talep eden İtalyan, isteklerini yönetime kabul ettiremedi.
ASLAN’IN ÇIKIŞI ‘BAŞARISIZLIK’
YARDIMCILARI Renzo Casaletto, Giambattista Venturati, Gabriale Pin, Silvia Berti ve Vincenzo Di’nin de alacaklarını da talep eden Prandelli’nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı başvuruda toplam 4 milyon 596 bin 797.25 Euro istediği öğrenilirken daha önce yardımcılarının da ayrı ayrı açtığı davaların birleştirilmesi kararına varıldı.
DURUŞMA tarihi henüz duyurulmazken G.Saray yönetiminin ise Prandelli’nin iddialarına karşı sözleşmesindeki “Başarısızlık halinde görevine tazminatsız son verilebilir” maddesini delil olarak sunacağı ortaya çıktı.
ASLAN’I YAKAN SÖZLEŞME
Garanti ücret: 2 milyon 295 bin Euro
Eğer Süper Lig’de şampiyon olur ve aynı sezonda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynarsı 350 bin Euro zam alır.
Bonuslar:
Süper Lig şampiyonluğu: 1 milyon dolar
Türkiye Kupası şampiyonluğu: 500 bin dolar
Şampiyonlar Ligi çeyrek final: 250 bin dolar
Yarı final: 500 bin dolar
Final: 1 milyon dolar
Kupa: 2 milyon dolar
UEFA Avrupa Ligi final: 600 bin dolar
Şampiyonluk: 1.2 milyon dolar
UEFA Süper Kupa şampiyonluğu: 500 bin dolar
FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu: 300 bin dolar
PRANDELLI KAZANIRSA 2. SIRAYA ÇIKACAK!
Vicente Del Bosque: 8.5 Milyon Euro
Luis Aragones: 3 Milyon Euro
Frank Rijkaard: 3 Milyon Euro
Jean Tigana: 3 Milyon Euro

Haberin Devamı