Gazete Vatan Logo
Futbol CAS duruşması başladı

CAS duruşması başladı

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun görüşüleceği duruşmalı toplantı başladı.

CAS duruşması başladı

İsviçre'nin Lozan kentindeki toplantıda Fenerbahçe heyetine kulüp başkanı Aziz Yıldırım başkanlık yapıyor.

İki gün sürecek duruşmalı toplantıda sarı-lacivertli kulübü, Martens Hukuk Bürosu avukatları temsil edecek. Duruşmada 3 CAS hakimince 30'a yakın tanık dinlenecek.

Fenerbahçe Kulübü ve tanık avukatları, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarına ilişkin savunmaları yapacak ve o sezondaki farklı maçlara ilişkin sorular yöneltilmesi halinde de bu soruları yanıtlayacak.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe'nin CAS heyetinde bulunan Murat Özaydınlı, yaptığı ilk açıklamada; "O kadar çok açık var ki UEFA'nın verdiği kararda, bu açıkları CAS görecektir. Çelişkilerle dolu suçlamalar silsilesi var. Bunların hepsi gayet net bir şekilde çökertilecek. Yalanlar, isim karışıklıkları, karıştırmalar... En önemlisi de UEFA'nın bazı yazışmaları. Bu Fenerbahçe'nin en büyük kozlarından biri. UEFA'dan dürüstlük bekliyoruz. CAS'ta bu çelişkileri görecek."

ALİ KOÇ VE NİHAT ÖZDEMİR KONUŞUYOR

ilişkin beyanların ardından, Fenerbahçe'nin ilk dinlenen tanıklar eski yöneticiler Ali Koç ve Nihat Özdemir oldu. Özdemir, Fenerbahçe'nin o dönemde Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyişini, UEFA ve TFF ile görüşmeleri, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile olan yazışmalarını aktarıyor. CAS hakemleri ise Infantino'nun mektubu üzerine UEFA'ya sorular soruyor.

ÖĞLEDEN SONRA EKŞİOĞLU VE YELKOVAN KONUŞACAK

Daha sonra CAS hakemleri Fenerbahçe'nin eski yöneticilerine çapraz sorgu yapacak. Fenerbahçe'nin en önemli argümanı Infantino'nun gönderdiği ve cezanın sadece 1 yıl olacağına dair mektup olacak. Bu mektubun ardından Prof. Dr. Köksal Bayraktar, bilirkişi ve tanık olarak Türkiye'deki ceza yargılamasını anlatacak. Bayraktar'dan sonra öğle molası verilecek. Öğle molasından sonra Fenerbahçe'nin eski yöneticileri İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan tanık olarak beyan verecek. CAS hakemleri iki isme çapraz sorgu yapacak. Yarın yapılacak duruşmada ise 30 yakın tanık söz alacak. F.Bahçe'nin daha önce CAS'a bildirdiği ve CAS tarafından kabul edilen bu tanıklar dinlenecek ve çapraz sorgulama yapacak.

AZİZ YILDIRIM SADECE DİNLİYOR

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tanık olarak konuşmayacak. Kafilenin başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, tüm duruşmalara katılacak ve tüm beyanları dinleyecek. Fenerbahçe savunmasında UEFA'nın görev ve yetkisi konusunda itiraz edecek. Söz konusu 4 maçın (F.Bahçe'nin oynadığı Gençlerbirliği, İstanbul BB, Ankaragücü ve Sivasspor) Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetki alanında olduğu ve bu maçlara dair ceza yargılamasının TFF Disiplin ve Tahkim Kurulları tarafından yapıldığını, UEFA'nın bu maçlara dair TFF'nin üzerine bir karar alamayacağı belirtilecek. Fenerbahçe, polis fezlekesine ve delillere dair değerlendirme yapacak.

CAS'taki ikinci duruşma ise 22 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. CAS’ın davayla ilgili kararını 28 Ağustos’ta açıklaması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin tarihi davasındaki son adım olan CAS duruşması başladı. UEFA'nın verdiği Avrupa Kupalarından 2 yıl men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıyan sarı-lacivertli kulüpte ilk olarak Başkan Aziz Yıldırım, Yönetici Deniz Tolga Aytöre, Türk ve Alman Hukuk müşavirleri ve eski Yönetici Murat Özaydınlı Lozan'daki CAS binasına giriş yaptı.

Abdullah Kiğılı da destek olmak amaçlı duruşmada yer almak istediğini söyledi ve TSİ 1030'da eski yöneticiler Nihat Özdemir ve Ali Koç ile birlikte CAS binasına giriş yaptı. İlhan Ekşioğlu , Tamer Yelkovan ve Şekip Mosturoğlu ise tsi 11.00 gibi geldi ve bekleme salonuna geçti.

Uzman tanık olarak Medeni Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, ve şike sürecinde Başkan'ın avukatlığını yapan isimlerin başında gelen ceza hukuku uzmanı Prof. Köksal Bayraktar da duruşmaya katılacak.

YARIN 30'A YAKIN TANIK VAR

Bugünkü duruşmanın CAS heyetinin planına göre TSİ 18.40'ta sona ermesi bekleniyor. Yarın ise aralarında futbolcu ibrahim Akın'ın da yer aldığı 30'a yakın tanık duruşmada konuşacak.

DAVAYA BAKAN HAKEMLER KİM?

Bu tarihi duruşmada Alman Ulrich Has Fenerbahçe'nin lehine hakemlik yapıyor. UEFA'nın hakemi ise Portekizli Botica Santos. CAS'In tarafsız hakemi ve duruşmaya başkanlık yapan isim ise Hollandalı Henrique Kesler.

DURUŞMA 9.32'DE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin CAS ile olan duruşmalı toplantısı TSİ 9.32'de Başhakem Kesler'in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Fenerbahçe'nin avukatları söz aldı. UEFA Tahkim Kurulu'nda olduğu gibi Martens Avukatlık bürosundan isimler Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için Kulübün Hukukçu ismi Deniz Tolga Aytöre ile birlikte savunma yapmaya başladı.

INFANTINO'NUN MEKTUBU VE TFF KURULLARININ KARARLARI
FENERBAHÇE HEYETİNİN ÜZERİNDE DURACAĞI BAŞLICA KONULAR..


CAS'ta yapılan duruşmada Fenerbahçe'nin özellikle İnfantino'nun yazmış olduğu mektup üzerinde duracağı ayrıca TFF'nin almış olduğu kararlara UEFA'nın saygı duyması gerektiği vurgulanacak. UEFA'nın yerel lige karışamayacağı ve ve Türkiye ligi ile ilgili TFF ve Kurullarının almış olduğu kararların göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde durulacak.

Haberin Devamı