Gazete Vatan Logo
Futbol CAS Suarez'i dinleyecek!

CAS Suarez'i dinleyecek!

CAS, Barcelona'nın başvurusu üzerine Uruguaylı futbolcu Luis Suarez ve avukatlarını 8 Ağustos'ta dinleyecek

CAS Suarez'i dinleyecek!

Barcelona, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için FIFA tarafından 4 ay tüm futbol aktivitelerinden men cezası alan Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez'in durumuna çözüm bulmaya çalışıyor.

FIFA Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan Suarez'in FIFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından CAS'a yapılan başvuru sonrası Uruguaylı golcü adına olumlu bir gelişme yaşandı.

İspanyol haber ajansı EFE'nin verdiği habere göre, Suarez ile ilgili yapılan başvuruya en kısa zamanda cevap vereceği belirtilen CAS, futbolcu ile avukatlarını 8 Ağustos'ta dinlemek için İsviçre'nin Lozan kentindeki merkezine çağırdı. Suarez'in savunmasını, Katalan kulübü tarafından tahsis edilen Barcelona'daki bir avukatlık bürosu yapacak.

CAS'ın Suarez'in cezasına olası bir tedbir kararı koyması halinde Uruguaylı futbolcunun ağustos ayının ortasından itibaren takımla antrenmanlara çıkma ihtimali bulunuyor.

FIFA Disiplin Yönetmeliği'nin 48 ve 57. maddeleri gereğince 4 ay men cezası alan Luis Suarez, 11 Temmuz'da Barcelona tarafından transfer edilmiş ancak cezası yüzünden basına tanıtımı bile gerçekleştirilememişti.

Haberin Devamı