Gazete Vatan Logo
Futbol Çaykur Rizespor - Trabzonspor: 1-2

Çaykur Rizespor - Trabzonspor: 1-2

Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti.

Çaykur Rizespor - Trabzonspor: 1-2

Süper Lig'in 7. hafta maçında Trabzonspor, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 2-1 kazandı.

Müsabakada Trabzonspor'un golünü 73. dakikada Sörloth ve 90. dakikada Nwakaeme kaydetti. Çaykur Rizespor'un golünü ise 23. dakikada Melnjak attı.

Trabzonspor bu sonuçla puanını 12'ye yükseltti ve 3. sırada yer aldı. Çaykur Rizespor ise 8 puanla 14. sırada yer aldı.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Obi Mikel, A. Parmak, Sosa, K. Ahmet, Nwakaeme, Sörloth

Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Chatziisaias, Diomande, Melnjak, Talbi, Abdullah, Attamah, Boldrin, Oğulcan, Samudio

Maçtan dakikalar

6. dakikada sağdan ceza sahası içerisine giren Sörloth'un yerden ortasında, penaltı noktasında Nwakaeme'nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan topu çelmeyi başardı.

23. dakikada Abdullah Durak'ın ara pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Melnjak'in ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

40. dakikada defansın arkasına sarkan Samudio'nun sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

45 2. dakikada Sosa'nın ceza sahası içine girdikten sonra yerden pasında Nwakaeme'nin bekletmeden vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan filelere gitmekte olan topu kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı.

Öte yandan kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören minik Çaykur Rizespor taraftarı Esila Tüfekçi için Çaykur Rizespor taraftarlarları maçta "Bugün bütün kötülükleri unutun. Esila'ya kalp arıyoruz." yazılı pankart açtı.

ÇAYKUR RİZESPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligde son oynadıkları ve 5-0 mağlup oldukları Medipol Başakşehir maçının 11inden farklı olarak Trabzonspor karşısında 4 değişikliğe gitti. Kartal bu maçta Abarhoun, Vetrih, Scepovic ve Pauw'un yerine 11'de Talbi, Oğulcan, Diomande ve Abdullah'a görev verdi.

TALBI İLE ABDULLAH İLK KEZ

Çaykur Rizespor'da Trabzonspor maçına ilk 11'de başlayan Montasssar Talbi, bu sezon ilk kez bir maçta forma giydi. Bu sezon Gençlerbirliği, Demir Grup Sİvasspor ve Göztepe karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil olan Abdullah Durak ise bu sezon ilk kez Trabzonspor maçıyla 11'de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

KARAMAN'DAN İDEAL 11'E DÖNÜŞ

Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Basel ile oynadıkları maçta 4 oyuncusunu dinlendirerek 11'de 4 farklı ismi sahaya süren Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla yeniden ideal 11'e dönüş yaptı. Basel karşılaşmasında Kamil Ahmet, Pereira, Sosa ve Nwakaeme'yi kulübede oturtan ve bu oyuncuların yerine Campi, Doğan, Avdijaj ile Sturridge'ye görev veren Karaman, Çaykur Rizespor mücadelesinde ise bu oyuncuların yerine Kamil Ahmet, Pereira, Sosa ve Nwakaeme'ye yeniden 11'de forma şansı tanıdı.

RİZESPORLU TARAFTARLAR, TRABZONSPOR TARAFTARINI ÇİÇEKLE KARŞILADI

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor taraftarları arasında son dönemde yaşanan bazı tatsızlıkların önüne geçmek için karşılaşma öncesi önemli adım atıldı. Yeşil-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi maça gelen Trabzonsporlu taraftarları şehir girişinde çiçekle karşılayarak dostluk mesajı verildi.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Çaykur Rizesporlu taraftarlar, Trabzonspor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünlerinin önemli kısmını dolduran yeşil-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de sahaya ısınmaya çıkan futbolculara alkışlarla moral verdi. Trabzonspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurdu.