Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Yeni golcü Ba'yı unutturacak

'Yeni golcü Ba'yı unutturacak

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi’den siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıracak açıklama:

'Yeni golcü Ba'yı unutturacak

“Demba Ba’nın yerine onu aratmayacak, orayı dolduracak, inişleri-çıkışları olmayan, sürekliliği olan bir forvet almalıyız. Bu yüzden de santrfor transferi uzayabilir. Çünkü çok fazla araştırma yapıyoruz.”

BEŞİKTAŞ 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Geçen sezon Demba Ba tercihinde ısrarcı olmalarının meyvesini aldıklarını ifade eden Çebi, “Demba Ba ve Mitroglou arasında tercih yapmıştık. Ben Ba’yı çok istiyordum, hakkını vermem gerek Önder Özen de ısrarla Ba’dan yana tavır koydu. Başkan da Chelsea ile ilişkilerini kullandı ve transferi bitirdik. O zaman ısrarcı olduğumuz için mutluyuz çünkü Beşiktaş bundan fayda sağladı” dedi.
ÇEBİ, Ba’nın yokluğunu aratmayacak bir golcü transfer edeceklerini kaydederken “Orayı dolduracak, inişleri-çıkışları olmayan, sürekliliği olan bir forvet almalıyız. Bu yüzden de santrfor transferi biraz uzayabilir. Çünkü çok fazla araştırma yapıyoruz” diye konuştu.
FUTBOLCULARA gelen tekliflerin kendileri için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Çebi, bunun doğru yapılanmanın bir sonucu olduğunu belirtirken “Siz hiç yıllardır bu kadar çok futbolcuya sürekli teklif geldiğini gördünüz mü? Hâlâ geliyor. Hepsini kabul edemeyiz. O zaman takımı yeniden kurmanız gerekir” ifadelerini kullandı.
‘KILI KIRK YARIYORUZ’
ÇEBİ, her konuda çok iyi araştırma yaptıklarını söylerken “Belki futboldan işin içindeki profesyoneller kadar anlamıyoruz ama her şeyde çok soruyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz ve kılı kırk yarıyoruz. Herkes bütün oyuncuları kampa yetiştirmek ister. Parayı verip ‘Hemen gel, imzayı at’ demek kolay. Ama Beşiktaş’ın menfaatini korumak için buradayız, bu yüzden çok sıkı pazarlıklar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
‘Derbileri alsak şampiyon olurduk’
GEÇEN sezon son 4 haftaya kadar ligin en iyi oynayan takımının Beşiktaş olduğunu vurgulayan Çebi, “Ne olduysa 2 haftada şampiyonluğu kaybettik. Bunda en büyük etken derbilerde yaşadığımız sıkıntılar oldu. Derbileri kazansak iş son 4 haftaya kalmayacaktı.
DERBİLERDE ne olduğunu bir türlü çözemedik. Bu takım Feyenoord, Arsenal, Liverpool, Tottenham ve Trabzonspor maçlarında çok çok iyi oynadı ve başarılı sonuçlar aldı. Derbilerde belki de Biliç’in başka bir şeyler yapması lazımdı. İnşallah bu sene bunu kıracağız” diye konuştu.
‘Sosa ve Gökhan kalacak’
AHMET Nur Çebi, Sosa ve Gökhan Töre’nin takımda kalacağını şu sözlerle açıkladı: “Sosa ve Gökhan gibi oyuncuların yeri hemen dolmaz. Önümüzdeki sezon büyük hedeflerimiz var. Oyunculara gelen teklifleri artık geri çeviriyoruz. Biz Gökhan’da 9 milyon Euro’yu, Sosa’da 6 milyon Euro’yu gördük ama satmadık, satmayı da düşünmüyoruz. Hele Gökhan ile Oğuzhan ve Kerim gibi oyuncuların eğitici yönü çok fazla olan Şenol Güneş gibi bir hocanın elinde değerlerini 2’ye, 3’e katlamalarını bekliyoruz.”

Haberin Devamı