Gazete Vatan Logo
Futbol Cehennemden çıkan zafer

Cehennemden çıkan zafer

Anadolu Efes, Partizan’ı, taraftarının yarattığı korkutucu atmosferle birlikte yendi

Cehennemden çıkan zafer

3. periyotta sadece 6 sayıya izin veren Efes, maçta 13 top çaldı.. 17 sayı farkla önde girdiği 4. çeyrekte krize izin vermeyip kazandı.. Ersan-Kinsey-Savanovic üçlüsü ise galibiyette başrolü üstlendi

ESASINDA şanssız bir başlangıç yaptı kariyerine Anadolu Efes.. Böylesine güçlü bir kadro kurduğu sezonda NBA’de lokavt oldu, rakipler yok yere güçlendi.. Evet Efes de belki Ersan’ı aldı ama rakipler öyle isimler getirdi ki; takıma seviye atlatabilecek isimler.. Örneğin Partizan, Pekovic’i alıp iddialı bir takım oldu...

-BİR başka şanssızlık da daha ilk turda 4 tane kendisine denk rakiple eşleşmesi.. Hedef bu sene final-four ama gruptan çıkmak da çok zor.. İşte o hedef doğrultusunda dünkü maç çok kritikti.. ilk 4’e girebilmek için alta alınabilecek en makul iki takımdan biri Partizan..

-DÜN Pekovic’in ne kadar büyük etki yaptığını gördük takıma.. Daha 2 dakika dolmadan Barac’a 3 faul aldırdı.. Pekoviç-Raduljica’dan oluşan 5 numara rotasyonu 14 sayı attı ilk çeyrekte.. Efes ise Vujacic-Ersan ikilisinin yüzdeli şekilde ürettiği 17 sayıyla yanıt verdi ve çeyrek 28-27 Partizan üstünlüğüyle bitti..

-2. çeyrekte ise ilk 3 dakikayi 33-31 önde geçti Efes.. Sonraki 2.5 dakikada ise 12-2’lik seri yaptı Partizan ve 7 sayıya çıktı fark.. Buna yanıtı Kinsey’nin getirdi enerji ve Savanovic’in sayılarıyla verdi Efes.. Ayrıca Pekovic’in oyunda olmadığı sürede Raduljica’nın üstünden oynadılar, devreyi 48-45 önde geçtiler..

-3. periyot ise müthiş başladı bizim için.. Pekoviç 3 dakika bittiğinde 4. faulünü aldı.. 6 dakika sayı yemeyip 8-0’lık seriyle 65-45’i yakaladı Efes.. Periyodun sonuna 3 dakika kala ise Raduljica da 4’ledi.. Önce, Katic’i, sonra 5 kısayı denediler fayda etmedi.. Savunmada Ersan liderliğinde potayı bile göstermedi Efes.. Çeyrekte attığı 6 sayının 4’ü faul çizgisinden bulabildi Sırplar.. Son çeyrekte fark 9’a inse de kriz olacak bir noktaya getirmedi Efes maçı ve sahadan 84-73 galip ayrıldı..

-‘BURADAN çıkış yok’ mesajının en küfürlü ve en tehditkar biçimde verildiği Pionir Salonu’ndan (3. çeyrek sonunda kurşun gibi çakmak ve bozuk para yağdı sahaya...) Top 16 yolunda hayati bir galibiyet çıkardı Efes.. 2. periyodun son 5 dakikası ve 3. çeyreğin tamamındaki süreçte 35-11’lik bir seri yaptı.. Hem rakibe hem de atmosfere direndi.. Toplamda 13 top çaldılar.. Galibiyette öne çıkanlar ise 18 sayı, 4 blok, 3 ribaunt, 2 top çalmayla oynayan Kinsey, 17 sayı atan Savanoviç ve 10 sayı, 4 ribaunt, 4 top çalma, 3 asist ve 2 blokla oynayan Ersan oldu..

‘Çok akıllı oynadık’

Sarıca: “En zor deplasmanda kazandık. Yeni bir takımız, daha da iyi olacağız.”

-SIRBİSTAN’DA Partizan’ı devirerek THY Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlayan Anadolu Efes’in antrenörü Ufuk Sarıca “En zor deplasmanda kazandık” dedi. Genç koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Partizan takımına taraftarı büyük destek veriyor. Bu nedenle Avrupa Ligi’nin en zor deplasmanında kazandığımız için mutluyuz. Çok akıllı oynadık. Özellikle ikinci yarı savunmada iyi organize olduk. Oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Sonuçta yeni bir takımız, zamanla daha iyi oynayacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı