Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cengiz'den Kulüpler Birliği'ne yanıt! Talihsiz bildiri...

Cengiz'den Kulüpler Birliği'ne yanıt! Talihsiz bildiri...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nin kararının ardından Moskova maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Cengiz'den Kulüpler Birliği'ne yanıt! Talihsiz bildiri...

İşte Galatasray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamaları:

Bizim bütün konsantrasyonumuz Galatasaray'ı Avrupa'da temsil etmek yönünde. Biz sadece Galatasaray'ı değil, ülkemizi de temsil ediyoruz. Bugün Kulüpler Birliği bildirisini gördük ve bu bildiriye hiç uyuşmadığımızı gördük.

Biz VAR uygulamasının bu şekilde uygulanmasına karşı çıktık. Bu diğer takımların da lehine. Yazıyı okuyunca 17 takımı, şaşırdım.

Kulüpler Birliği 17 takımdan oluşuyorsa biz bir şey demiyoruz. Biz ülkenin en büyük parçasını oluşturuyoruz. Biz de bu bildiriye imza atardık. Biz de bu bildirinin bazı maddelerine katılıyoruz. Biz aranmadık bu konuyla ilgili.

Örneğin Ali Dürüst'ün istifasını ve sonra geri dönmesini biz de onaylamıyoruz. Ali Dürüst'ün eylemleriyle bizim hiçbir ilgimiz yok. Beşiktaş'ın son maçı 300 km öteye alındı. Kulüpler Birliği buna isyan etmedi.

Bazı hakemler, uzun süredir büyük takımların maçlarına verilmiyor. Galatasaray ilk kez böyle bir şey istedi. 5-6 Anadolu Kulübü başkanıyla görüştüm. Kendilerine baskı yapıldığını söylediler bana. Ali Dürüst'ün açıklamasına tepki verdiklerini söylüyorlar, çok doğru.

Haberin Devamı

Ali Dürüst'ün açıklamalarına tepki gösteriyorlar, çok doğru, ben de gösteriyorum. Ali Dürüst, Galatasaray'ın haklarını nasıl savunacakmış? Bugüne kadar Galatasaray'ın haklarını hep biz savunduk.

Böyle bir bildiri çok talihsiz bir bildiridir. Çok üzüldüm. (Beşiktaş maçının) bir gün kala Kayseri'ye alınmasına isyan etmeyen Kulüpler Birliği, nedense bazı hakemlerin dinlendirilmesine karşı çıkıyor.

Galatasaray'a sinsice tuzaklar kurmak ve Galatasaray'ı ötekileştirmeye çalışmak Türkiye'ye ihanettir. Spor kardeşliktir, barıştır. Ülkemiz zor durumda, bir takım oyunlara gelmeyin. Toplumsal kargaşa kimlerin işine yarar, lütfen düşünün.

Bazı hakemlerimiz 2015-16 sezonundan beri bazı takımların maçlarına verilmiyor. İlk defa Galatasaray bazı hakemlerin verilmemesini talep ettiğinde bir takım güçler harekete geçti. Çok şaşkınım. Anadolu kulüplerinin başkanları baskı yapıldığını söyledi.

Üzülüyorum. Schalke maçında yine aynı duruma düştük. Şu anda tüm camiamızın konsantrasyonu buna yöneldi. Üzülüyorum. Bizim genç bir cumhuriyetimiz var. Bir kader gibi bulunduğumuz coğrafyada ulus olarak mücadele ediyoruz. Spor bir araç.

Haberin Devamı

Lütfen birbirimizin eteğini çekmeyelim, mert olalım, dürüst olalım.

Gerek UEFA süreci, gerekse diğer süreçler Galatasaray'ın kendi gücüyle yürümektedir. Öyle derin merin değil. Veremeyeceğimiz hesap yok. Alnımız açık.

VAR görüşmelerini özellikle istedik, bir sonuç yok. İspanya'da, Hollanda'da oldu. Tereddüt neden, bilemiyorum. Kaçmaktan, kovalamaya vakit bulamıyoruz. Yine sevk edildim. Hükmü önceden verilmiş kararların savunulmasının olmadığına inanıyorum.

Galatasaray, geri çekilmeyecek. Bu cephede de sahada da ölümüne çarpışacak. Bütün dualarınız takımla olsun.