Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cengiz müjdeyi verdi: Dün itibarıyla...

Cengiz müjdeyi verdi: Dün itibarıyla...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz GS TV'de "Gündem Özel" programında açıklamalarda bulundu.

Cengiz müjdeyi verdi: Dün itibarıyla...

G.SARAY Başkanı Mustafa Cengiz, GS TV canlı yayınında gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eleştirilere cevap veren sarı-kırmızı kulübün bir numaralı isminden satır başları ise şöyle:

Basında arkadaşlar "Maaşlar ödenmiyor, Florya'da sıkıntı, TC pasaportlu oyuncuların maaşları ödenmedi, diğerleri ödendi" diye yazmış. Taraftarlarımız şunu bilmişki daha dün itibariyle yaklaşık 75 milyon TL ödeme yaptık.

Biz Galatasaray'da hizmetkarız. Biz buraya insanların güveniyle geldik. Galatasaray'a hizmetten bir adım geri kalmayız. Teveccüh olmazsa biz çekiliriz. Üst üste başarısız olursun, mali açıdan hedefe ulaşamazsın, ceza yersin, o zaman çekilirsin.

İNSANLAR duymak istemiyor, ‘Vay UEFA!’ Ben bunu söylemeye mecburum, kusura bakmayın. Bizde başkan ülke gezmez. Maça bakıp ‘Sağ kanat, pivot aksıyor’ olmaz. ‘Bizde forvet yok’ denmesine uyuz oluyorum. Var, Yunus Akgün, altyapıdan gelen... Transfer, UEFA gereği olmadı. Yine gerçekleştirdi ancak, kiralık bulamadık.
100 milyon dolarımız da olsa olmaz! Futbolcu atmamız veya satmamız gerek. UEFA her adıma bakıyor. Modeste için espri yaptım, ironiyle yaklaştım. Yanlış anlaşılmış. Modeste olmaz. UEFA sınırlaması içinde, istediği kadar kızsın taraftar, ‘Kesin men alacaksınız’ dendi. Minimum 20 milyon, belki küme, puan düşürme. Çin’den 2 resmî ihtar gönderildi. Bir santrfor için G.Saray’ın 3 senesini çöpe atmam. Teknik heyet ve yönetim elinden geleni de yaptı.
‘HİZMETKâRIZ’
BİZ hizmetkârız. Oy verenlerin güveniyle geldik, onları yarı yolda bırakmayız. Teveccüh olmazsa, biz çekiliriz. Başarısız olursun, malî ceza yersin, sermaye artırımı yapamazsın, telefonun, elektriği kapanır, o zaman...
G.SARAY’DA iniş yok, kalkış var. Şubatta gelmiştik, martta ise kongre... Voleybolda 330 davamız, kadroya takviye yasağımız mevcut. Düdük çalınana kadar ne yaşadığımızı bir Allah, bir ben biliyorum. Ayrıldığımda bir destan anlatırım.
Hayâlim, G.Saray’ı borçsuz ve şanlı bir şekilde Avrupa’nın tepesine çıkarmak. G.Saray, buna ulaşacak, cüsse ve cesarete sahip.
BÜTÜN üyelerimizi 29 Eylül’de Haliç Kongre Merkezi’ne bekliyoruz. Divanda anlattım fakat, herkes dinleyemedi. Davul bizim boynumuzda, tokmağı başkasının!”
‘Hep Terim’le çalışacağım’
“FATİH Terim çok enteresan bir insan. Hocanın önüne, bir şey koymak da çok güç. Mücbir bir sebep olmadıkça, görev sürecimde onunla birlikte olurum. Akhisar maçı sonrası üzüntüleri gördüm, yapmayın ya! Biz 1 yenilgiyle düşmeyiz, 1 yenilgiyle de çıkmayız. 100 yılı aşkın tarihimizde sadece futbolda 95’i aşkın kupamız var.
FATİH Terim ismi farklı bir faktör, hoca aşırı G.Saraylı. O da divan üyesi, en çok benim kadar G.Saray’ı düşünüyor. Bize teklif gelip de transferden kaçtığımız bir durum olmadı.”
‘G.Saray Adası bizim!’
“ER ya da geç bu davayı kazanacağız. G.Saray Adası bizim. Kiralamayacağız, satmayacağız. Her türlü ortaklık genel kurula getirilir. Biz irtifak için çalışıyoruz. Mülkiyet ait değil, ama inşaat yapabilirsiniz. Müstecirin gidişinden sonra imar gerek. Bu sorun 16 yıldır var. ‘4 ayda çözün’ diyorlar, yetmez! Florya, Riva gitti, insanlar haklı!”
‘GomIs’e 3 yılda 21 milyon Euro’
“GOMIS’İN menajeriyle birbirimize girdik. O da aşırı talepleri nedeniyle. Allah bahtını, yolunu açık etsin. Kesinlikle gitmek istiyordu. Aldığı para 3 yıl için 150 milyon TL, 21 milyon Euro. 9-7-5. 150 milyon TL’ye stat yaparsınız! Giderken, bize sarıldı öptü. İnşallah artık penaltıları kaçırmaz!”
‘EURO 2024’ü hak ettik’
“BEN UEFA’nın yerinde olsam EURO 204’ü kesinlikle Türkiye’ye verirdim. Türkiye’de 30’a yakın stat var. 4-5 kapalı spor salonu yapıldı. Konjonktörel durum, sıkıntılar gelir geçer. Bu ülke bizim. Halkımızı ayakta tutan takımlarının başarıları. EURO 2024’ü hak ettiğimizi düşünüyorum.”

Haberin Devamı