Gazete Vatan Logo
İtalya Cengiz Ünder imzayı atıyor!

Cengiz Ünder imzayı atıyor!

Roma'nın yeni teknik direktörü Paulo Fonseca, yeni ekibiyle ilgili olarak bir rapor hazırladı. Hazırladığı raporu yönetime sunan Portekizli teknik adamın Cengiz Ünder ile ilgili düşünceleri de açığa çıktı.

Cengiz Ünder imzayı atıyor!

Milli futbolcu Cengiz Ünder, tatilini İzmir'in Çeşme ilçesinde yapıyor. Altınordu'dan arkadaşı Çağlar Söyüncü ile birlikte bir mekanda 5 bin TL hesap ödemesiyle dikkat çeken genç yıldız, tatilinden sosyal medya paylaşımları da yapıyor.

Cengiz Ünder için verilen rapor sonrası yaşanan gelişme dahilinde resmi bir hamle geldi. Shakhtar Donetsk'te geçirdiği başarılı dönemin ardından İtalyan ekibinin başına geçen Fonseca, Roma'da oynatacağı sistemi açıkladı. Deneyimli teknik adamın yönetime sunduğu raporda, sistemine uymayan oyuncuları liste halinde verdi. Yönetim de aldığı rapor sonrası harekete geçti ve takımda istenilmeyen oyuncuların menajerlerine haber gönderdi.

Fonseca'nın 4-2-3-1 oyun sistemi ile oynayacağını açıklaması sonrası Cengiz Ünder'in de durumu belli oldu. Fonseca, Avrupa'nın bir çok dev ekibinin transfer gündemindeki Türk futbolcunun gönderilmesine şerh koydu. Cengiz'in mükemmel uyum sağlayacağını düşündüğüni belirten Fonseca, oyuncunun kesinlikle gönderilmemesi yönünde görüş belirttiği duyuruldu. Bu durumda şu anki mevcut sözleşmesiyle takımda kalamayacağı düşünülen Cengiz Ünder için yeni bir sözleşme yapılacağı ve maaşına zam yapılacağı bildirildi. Türk futbolcunun 1 milyon euro seviyelerinde olan maaşına ciddi bir zam yapılmasının önü açıldı.

Haberin Devamı

Bu sezon Cengiz gibi yıldızı parlayan genç isimlerden bir tanesi olan Justin Kluivert'ın 2 milyon euro yıllık ücret aldığı, Cengiz'e de bu meblağlarda yeni sözleşmenin yolda olduğu belirtildi.

Cengiz Ünder, Roma forması ile sezonu 6 gol ve 9 asistle tamamladı.