Gazete Vatan Logo
Futbol Cengiz Ünder resmen AS Roma'da

Cengiz Ünder resmen AS Roma'da

İtalyan ekibi, genç futbolcunun transferini resmen duyurdu.

Cengiz Ünder resmen AS Roma'da

Geçtiğimiz gün düzenlenen törenle Medipol Başakşehir'e veda eden Cengiz Ünder'in AS Roma'ya transferi resmiyet kazandı. İtalyan temsilcisi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada 20 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre AS Roma, Cengiz'in transferi için Medipol Başakşehir'e 13.4 milyon euro garanti ücret ödeyecek. Cengiz'in belli performans şartlarını karşılaması halinde AS Roma'nın kasasından 1.5 milyon euro daha çıkacak.

Yeni kulübünde 17 numaralı formayı giyecek olan Cengiz Ünder ilk açıklamasında "Buraya geldiğim için çok mutluyum ve taraftarların karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Amacım en kısa sürede ilk 11'deki kendime yer bulmak." ifadelerini kullandı.

AS Roma Sportif Direktörü Monchi ise Cengiz'in harika bir tekniğe sahip olduğunu belirterek, genç oyuncunun adaptasyon dönemini çabuk atlatarak kalitesiyle takıma katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de çıktığı 32 maçta 7 gol ve 5 asiste imza atan Cengiz Ünder, Türkiye A Milli Takımı formasını da 4 maçta giydi ve 2 gol kaydetti.

Haberin Devamı