Gazete Vatan Logo
Futbol Cengiz Ünder Totti'nin kanatları altında

Cengiz Ünder Totti'nin kanatları altında

İtalyan futboluna uyum sürecini hızlı bir şekilde atlatmaya başlayan ve Roma’nın kilit oyuncularından biri haline gelen Cengiz Ünder, Başkent ekibinde kulübün efsane yıldızı Francesco Totti’nin kanatları altında.

Cengiz Ünder Totti'nin kanatları altında

Sezon başında Başakşehir’den 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalyan devi Roma’ya transfer olan Cengiz Ünder, Çizme futboluna uyum sağladığının sinyallerini net bir şekilde vermeye başladı. Teknik direktör Eusebio Di Francesco’nun son 3 lig maçında 90 dakika görev verdiği Cengiz, Roma adına ilk golünü 1-0 kazandıkları Verona deplasmanında atmayı başarmıştı. İtalya Ligi Serie A’daki 15 maçın 7’sinde sahaya ilk 11’de çıkan Cengiz, alışma sürecini çabuk atlatmasındaki en büyük pay sahiplerinin başında, kulübün efsane isimlerinden biri olan Francesco Totti’nin geldiğini söyledi.

‘Aksi takdirde burada olamazdın’

Kariyerinde sadece Roma’da oynayan ve geçen sezon futbolu bıraktıktan sonra kulüpte direktörlük görevini üstlenen Totti’nin, 20 yaşındaki atak oyuncusuyla özel olarak ilgilendiği bildirildi. İtalyanca dilini çabuk öğrenmek adına özel hocayla idmanlar dışında sıkı bir çalışma içerisine giren ve şu an dil konusunda çok daha iyi durumda olan Cengiz, Totti için “Onunla ilk konuşma fırsatı bulduğumda hemen yanına gittim. Kendisine İtalyanca öğrenmek istediğimi ve amacım onu gibi Roma’da sevilen bir isim olmak olduğunu söyledim. Totti de bana, ‘Sana inanıyorum, aksi takdirde burada olmazdın’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Lucescu: Vazgeçilmez olacak

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, göreve geldikten sonra 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde görev aldığı 4 resmi maçta sadece 1 kez oynattığı Cengiz Ünder’i, İtalyanlar’a öve öve bitiremedi. Corriere dello Sport’a röportaj veren Rumen hoca, “Cengiz’in performansı benim için süpriz değil. Roma’nın onun için 15 milyon Euro ödemesi yerinde bir karar. Yavaş yavaş İtalyanca’yı da anlamaya başladı. Ona ilk başta sabırlı olmasını ve hocasının direktiflerini iyi anlamasını söylemiştim. O, hem Roma’nın hem de Türkiye’nin vazgeçilmezlerinden biri olacak” yorumunu yaptı.

(Fanatik)