Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Cenk işini ödeme planı bozdu

Cenk işini ödeme planı bozdu

Beşiktaş'ın milli golcüsü son Premier Lig'in kapısından döndü.

Cenk işini ödeme planı bozdu

Crystal Palace başta 8 milyon pound önerdi ama 12.5 milyon pound karşılığında anlaşıldı. Ancak İngilizler parayı ayda 520’şer bin pound’la uzun vadede ödemek isteyince transfer gerçekleşmedi.

BEŞİKTAŞ’TA son iki günde çok hareketli saatler yaşandı. Bilindiği gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde dün gece transferin son günüydü ve bugün Avrupa kupalarında mücadele edecek takımların kadrolarını UEFA’ya bildirilmesi için verilen son tarihti.
BU nedenle herkes harıl harıl transfer yapmaya veya kadrosunu korumaya uğraşırken Beşiktaş’a İngiltere’den karşı konulamayacak bir teklif geldi. Bu sezon için İngiltere Premier Lig’de iddialı bir kadro kurmaya çalışan Crystal Palace, siyah-beyazlıların milli santrforu Cenk Tosun’a resmen talip oldu.
CENK’E YILLIK 5 MİLYON POUND
İNGİLİZ ekibi, Beşiktaş’ın kapısını Cenk için 8 milyon pound’luk teklifle çaldı. Ancak siyah-beyazlılar bu öneriyi çok az buldu ve başkan Fikret Orman, milli oyuncunun bonservis bedelini en az 12 milyon 500 bin pound olarak belirledi.
BİR süre devam eden pazarlıkların ardından Crystal Palace cephesi 12.5 milyon pound’u ödemeyi kabul etti. İngilizler, kadrolarına katmak istedikleri Cenk’e de yıllık 5 milyon pound’luk bir teklif yaptı.
TAM transfer olacak derken ödeme planı işi suya düşürdü. Başkan Fikret Orman, Crystal Palace’tan 12.5 milyon pound’u en fazla 6 ay içinde ödemelerini istedi fakat İngiliz ekibi her ay 520’şer bin pound olacak şekilde bir ödeme planı hazırladı. Beşiktaş bunu kabul etmedi ve transfer rafa kalktı.

Haberin Devamı