Gazete Vatan Logo
İngiltere Cenk Tosun'a şok dakika şoku! 'Kadro dışısın...'

Cenk Tosun'a şok dakika şoku! 'Kadro dışısın...'

Rekor transfer ücreti karşılığında Beşiktaş'tan, İngiliz ekibi Everton'a transfer olan milli yıldız Cenk Tosun'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Cenk Tosun'a şok dakika şoku! 'Kadro dışısın...'

Hatırlanacağı üzere Everton'ın teknik direktörü Marco Silva, Juventus'tan transfer ettikleri Moise Kean'in imza töreninde Cenk Tosun'u ilgilendiren açıklamalarda bulunmuştu. Portekizli teknik adam, "Bir forvet transferi yapmak bu sene bizim en büyük önceliğimizdi. Moise güçlü, hızlı ve çok yetenekli bir futbolcu. Bu kulübün başarısı için savaşacak." sözlerini kullanmıştı.

Silva, bu açıklamalarıyla birlikte Cenk Tosun'u kadroda düşünmediğini bir kez daha belirtmişti.

"CENK, ÖNCELİĞİM SEN DEĞİLSİN"

İngiliz gazeteci Danny Mills, Marco Silva ve Cenk Tosun arasındaki konuşmayı paylaşmıştı. Mills, Silva'nın Cenk'e şu sözleri söylediğini belirtmişti;

"Bak, durumumuz bu. Sana dürüst olacağım. İlk tercihim sen değilsin, ikinci tercihim de değilsin. Çoğu maçta yedek oturacaksın. Eğer bu halden memnunsan ve sıkı antrenman yapacaksan benim için problem olmaz. Kalırsan mutlu olurum ancak ayrılmak istersen de ayrılabilirsin."

MİLLİ MAÇTA 2 GOL ATTI AMA...

Cenk Tosun'un Moldova'ya karşı uluslararası görevdeki tutkusu göz önüne alındığında, Premier Lig'de bu hafta Bournemouth ile karşılaşan Everton'da taraftarlar, Cenk'in sahada olacağını umuyordu.

Haberin Devamı

CENK KADRO DIŞI KALDI!

Ancak teknik direktör Marco Silva, milli yıldıza yedek kulübesinde dahi yer vermedi. Everton'da kadroya girmekte zorlanan, milli takımda ise istikrarlı bir şekilde forma giyen Cenk Tosun, Moise Kean, Lewin ve Richarlison gibi yıldızların arkasında kaldı.

Transfer sezonunda eski kulübü Beşiktaş ve Galatasaray'dan teklifler almasına rağmen takımda kalıp savaşmayı düşünen Cenk'in Ocak ayına kadar forma şansı bulamaması halinde Süper Lig'e geri döneceği ifade edildi. 28 yaşındaki oyuncunun devre arası transfer döneminde kiralık olarak Başakşehir'e imza atabileceği belirtildi.

Bu sezon sadece İngiltere Lig Kupası'nda 17 dakika görev alan Cenk, 1 asist yaptı.