Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Cenk Tosun'dan Lyon itirafı!

Cenk Tosun'dan Lyon itirafı!

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun, Avrupa Ligi'nde Lyon ile oynayacakları maçlar öncesi UEFA'nın internet sitesine röportaj verdi.

Cenk Tosun'dan Lyon itirafı!

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun, UEFA'nın internet sitesine bir röportaj verdi. Avrupa Ligi'nde dört maçta üç gol kaydeden ve bu sezon tüm kulvarlarda 20 gol atan 25 yaşındaki forvet, Lyon eşleşmesi, Beşiktaş'ın başarısının sırları ve form durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

- Beşiktaş bugüne kadar Avrupa'da yarı final oynamadı. Nasıl bir meydan okuma içindesiniz?

Yarı finale çıkacak ve kupayı da alacak kadar kaliteli bir takımız. Beşiktaş'ın tarihini yazmak istiyoruz.

'Lyon ile eşleşmekten memnunum'

- Çeyrek finalde Lyon ile karşılaşacaksınız. Rakip belli olduğunda nasıl tepki verdin?

Olası rakipler içinde en iyilerinden bir tanesiyle eşleşmekten mutlu oldum. Lyon şu an oldukça formda. Ancak biz de öyleyiz. Sıkı bir eşleşme oldu, zorlu maçlar olacak.

'Futbolcular Güneş'e inanıyor'

- Lyon'un hücum gücü yüksek ve çokça gol atıyorlar. Beşiktaş nasıl hazırlanacak?

Henüz taktikle ilgili konuşmadık. Sıkı çalışacağız. Herkes elinden geleni yapacak. Futbolcular Şenol Güneş'e inanıyor. Kendisinin bize gerekli taktikleri vereceğinden eminim. İlk maçı deplasmanda oynamak bir avantaj. Fransa'da iyi bir sonuç almak ve kendi sahamızda işi bitirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

'Lyon İstanbul'da zor yener'

- Beşiktaş'ı evinde, yeni stadında yenmek kolay değil. Sen takımın en çok gol atan ismisin. Takım ve senin için orada oynamak ne ifade ediyor?

Yeni stadımızda taraftarımızla yeniden bir bağ kurmak büyük bir mutluluk. Hangi takım olursa olsun, bizi burada yenmesi zor olacak. Ligde, kendi sahamızda yenilmeziz. Taraftarın desteğini arkasına alınca takımın daha çok motive oluyor. Lyon için de orada oynamak zor olacak.

'Benim başarımın sırrı...'

- Avrupa Ligi'nde 4 maçta 3 gol attın. Başarının sırrı ne?

Sıkı çalışıyorum. Çalışmadan bir şey olmuyor. Dolayısıyla her zaman üzerine koyarak gitmeye çalışıyorum. Forma şansı bulduğumda elimden geleni yapıyorum. Beşiktaş'taki son üç sezonumda büyük ilerleme kaydettim. Hocamın da bunda büyük katkısı var.

'Aramızda kıskançlık yok'

- Beşiktaş şu an ligde lider. Avrupa liginde çeyrek finalde oynayacak. Takım içinde hava nasıl?

Haberin Devamı

Biraz klişe olacak ama, bir aile gibiyiz. Sahadaki partnerlerimi sadece birer takım arkadaşı olarak görmüyorum. İdmana giderken daha çok arkadaşlarımın yanına gidiyormuş gibi hissediyorum. Aramızda kıskançlık yok. Herkes istekli ve özen gösteriyor.

'Quaresma bana hep diyor ki...'

- Biraz Ricardo Quaresma'yı anlat. Sana kilit paslar veriyor. Aranızda özel bir bağ mı var?

Antrenmanlarda otomatiğe bağladığımız çalışmalarımızı yapıyoruz sık sık. Bunu geçen yıl yaptık. Ancak ben o zaman çoğunlukla kenardan oyuna giriyordum. Dolayısıyla bu çalışmanın meyvesini çok fazla alamıyorduk. Bu sezon daha kolay çünkü aynı anda sahada oluyoruz. Quaresma top ayağında olduğunda ve pas kolladığında, benden her zaman kendimi göstermemi istiyor. Çok iyi ortalar açıyor. Bu da bizim için ileri bölgede büyük avantaj sağlıyor.

20: Cenk Tosun bu sezon Beşiktaş forması altında 20 gole imzasını attı. Süper Lig’de 16 kez rakip ağları havalandıran milli oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde 1, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 3 gol kaydetti.

Haberin Devamı