Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Cenk Tosun için imza töreni!

Cenk Tosun için imza töreni!

Cenk Tosun için imza töreni bu akşam TSİ 20.00'de düzenlenecek! Cenk Tosun, Everton ile 4 buçuk yıllıığna anlaştı. Yıllık ücreti ise 6.5 milyon euro olacak...

Cenk Tosun için imza töreni!

Bir haftadır konuşulan transfer gerçekleşti ve Cenk Tosun'un transferi konusunda Beşiktaş ile Everton anlaştı. İngiliz ekibi, 27 milyon Euro'ya Cenk Tosun'u renklerine kattı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İngiltere'ye giderek Everton'lı yetkililerle biraraya geldi. Bu sabah teklife son hali verildi ve golcü oyuncunun transferi sonuçlandı.

Everton, transfer ücretinin 25 milyon Euro'sunu peşin ödeyecek. Kalan 2 milyon Euro'su milli oyuncunun performansına bağlı olarak ödenecek.

Bu akşam Liverpool'a gidecek Cenk Tosun, sağlık kontrolünden geçecek ve kendisini 4.5 yıllığına Everton'a bağlayacak sözleşmeye imza atacak.

3 yıl önce Gaziantep'ten bedelsiz gelen Cenk Tosun, bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle adından söz ettirirken; Türk futbol tarihine de geçti. 26 yaşındaki oyuncu, bu sezon başında Roma'ya 15 milyon Euro'ya giden Cengiz Ünder'i geçti ve Türkiye'den en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan oyuncu oldu.

(NTVSpor)