Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Çeşme’de yelkenler lösemili çocuklar için açıldı

Çeşme’de yelkenler lösemili çocuklar için açıldı

İzmir Sonbahar Trofesi Çeşme Parkuru 4. Ayak Yarışları, Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı'nın (BUVAK) katkıları ve açtıkları stantta lösemili çocuklar yararına oyuncak bebek satmalarıyla farklı bir anlam kazandı.

Çeşme’de yelkenler lösemili çocuklar için açıldı

Uluslararası Çeşme Yat Kulübü (ICYC) ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’nün (EAYK) ortaklaşa düzenlediği İzmir Sonbahar Trofesi Çeşme Parkuru 4. Ayak Yarışları, Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı (BUVAK) katkılarıyla Çeşme körfezinde gerçekleştirildi. 30 teknenin katılımıyla başlayan yarış, 26 Kasım Cumartesi günü rüzgarın yeterli esmemesinden dolayı yapılamayınca aynı gün akşamüstü Verano’da 13 Kasım’da gerçekleştirilen Coğrafi Rota yarışının ödülleri verildi. IRC 1’de Arnes, IRC 2’de Blue Miles, IRC 3’de Exit, IRC’4 de Ventus, IRC 5’de Half Life ve Destek Sınıfında Smyrna Sailing Fıçı birincilik ödüllerinin sahibi oldu.

Kupaları verildi

27 Kasım Pazar günü, 16-17 knot rüzgar altında başlayan coğrafi rota yarışı, bir teknenin yarışa gelmemesi ve bir teknenin de yarıştan çekilmesi ile 28 tekne arasında yapıldı. Yarış sonrasında, Çeşme Marina Hayal Kahvesi’nde BUVAK katkılarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde kazananlar kupalarına kavuştu. Ödül töreninde konuşma yapan BUVAK Başkanı Ülkü Belkıs Karlı, her sene sonbahar trofesinde yarışçılar ile beraber olmaktan mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da hep beraber olacaklarını belirtti. Karlı, tüm yelkencilere destekleri için teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

Ödül töreninde; IRC 1’de Arnes, IRC 2’de Blue Miles, IRC 3’de Cygnus Yunus Marin, IRC 4’de Ventus, IRC’5 de 9 Eylül Üniversitesi – Kalkış ve Destek Sınıfında Perle White'a birincilik kupaları verildi.

2016 Sonbahar Trofesi’nin final yarışları, 10-11 Aralık’da Çeşme Marina’da yapılacak.