Gazete Vatan Logo
Futbol Çılgın Türkler tarihe geçti!

Çılgın Türkler tarihe geçti!

12 amatör yüzücüden oluşan Çılgın Türkler, Manş Denizi'ni geçen ilk Türk takımı olarak tarihe geçerken bayrak yarışını bitirdikleri Fransa plajında büyük alkış aldılar.

Çılgın Türkler tarihe geçti!

Her yüzücünün geçmeyi hayal ettiği Manş Denizi'nde cumartesi günü ilk defa bir Türk takımı İngiltere'nin Dover kentinden Fransa'nın Cap Gris Nez Burnu'na yüzerek tarihe geçti.

12 amatör Türk yüzücüden oluşan Çılgın Türkler, karanlıkta saat 0.55'de başladıkları bayrak geçişini 4 saat yağmur altında yüzmelerine rağmen tüm olumsuz koşullara göğüs gererek 14 saat 30 dakikada Wissant Plajı'na ayak basmayı başardılar.

Yağmur yağarken bazı yüzücülerin soğuktan titremeleri gözden kaçmadı. Birinci tekneye 4 Eylül 2012'de Manş'ı 13 saat 19 dakikada geçen Kamil Resa Alsaran kaptanlık ederken ikinci tekneye de kardeşi Hakan Alsaran kaptanlık yaptı. "yuzuyorum.com" da anons koyarak Çılgın Türkler'i kuran borsacı Kamil Resa Alsaran'ın ticari kar beklemeden on aydır Çılgın Türkler'i Türkiye'de Manş'a hazırladığı öğrenildi. Çoğu işadamı, bankacı, mühendis, turizmci olmasına rağmen yüzme tutkularını gidermek için işlerini güçlerini bırakıp ceplerinden 3700 TL harcayan Türk yüzücüler, Manş'ı geçmenin heyecanını tattılar.

Fransa sahiline çıktıklarında Türkiye'deki merak içindeki yakınlarını telefonla arayan Çılgın Türkler, "Manş'ı geçtik" müjdesini verdiler. Bayrak geçişinin sonunda ilk tekneden 40 dakika sonra 15 saat 10 dakikalık bir rekorlaTürk bayrağını tutarak plaja çıktığında Fransızların alkışlayarak etrafını çevirdiği işkadını Yasemin Yıldırım (48),Türkiye'yi temsil etmenin mutluluğunu yaşadı. Sahibi olduğı Alanya'daki 360 odalı otelin yönetimini eşine bırakıp İngiltere'ye gelen turizmci yüzücü ilk suya atladığında çok heyecanlandı. Bir saatlik yüzmenin ardından ilk defa gece yüzmenin stresini atan Yasemin Yıldırım, ikinci yüzüşünde tekne ile uyum sağladı. İngiltere sahillerinde 14.8 derece olan deniz suyu Fransa sahillerine gelindiğinde 16.10 dereceye yükseldi.Kuş uçuşu 34 km olan geçiş mesafesi, met cezir akıntılarıyla 71.7 km'yi buldu.

Teknede basın mensubu olarak sadece DHA ekibinin izlediği bayrak geçişinde yüzücülerimiz soğuk suda zorlandılar. Bazı yüzücülerimizin soğuğa karşı yağ sürmeyi tercih etmedikleri dikkat çekti.

Bayrak yüzüşü ilk bakışta çok kolay görülmekle beraber, bir yüzücünün sakatlığı veya rahatsızlığı sonucu etkileyebiliyor. Birinci teknedeki Gürkan Ali Gülyüz yarışın sonlarına doğru kası incinince sakat sakat yüzmek zorunda kaldı.

Turing'den emekli kadın yüzücümüz Özlem Kahraman, teknenin egzozundan gelen koku nedeniyle sürekli çıkardı ama yarışı bırakmadı. Makine mühendisi Süreyya Yörük ise bir haftadır ishaldi ve günde 8-9 kez tuvalete çıkmasına rağmen takımını terketmedi ve hasta hasta yüzdü. Bir yüzücü bıraksa tüm takım kaybediyordu. 3'ü kadın 9'u erkek yüzülerin hepsi Manş'ı geçmek için tüm güçlerini ortaya koydular ve fire vermeden Manş'ı Türkiye için geçtiler.

Bu yüzücülerin çocukları da yüzmeye meraklı. Yasemin Yıldırım'ın iki oğlundan Emre Yıldırım (22) milli yüzücülerimizden...

Özlem Kahraman'ın 16 yaşındaki kızı Defne ise İngiltere'ye yüzme bursuyla gelmiş Plymouth Koleji'nde okuyan başarılı bir yüzücü.

İkinci tekne Masterpiece'de bir ara Çarşı flaması açıldı.

Haberin Devamı