Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cimbom 1. Fener 3. lige!

Cimbom 1. Fener 3. lige!

G.Saray Başkanı Aysal’ın, Juventus Başkanı Agnelli ile birlikte ortaya attığı yeni Şampiyonlar Ligi’nin formatı ve takımları Danimarka’nın Tipsbladet gazetesinde yayımlandı. Üç kategoride öngörülen Avrupa futbol liginde Galatasaray, dev takımlarla birlikte 1. ligde, Fenerbahçe ise 3. Lig’de gösterildi.

Cimbom 1. Fener 3. lige!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Avrupa’da kurulmasını öngördüğü yeni lig projesi kıtada yankı uyandırdı. Londra’da geçtiğimiz ay düzenlenen ‘Futbolun Liderleri Konferansı’nda konuşan Aysal, en önemli takımlardan oluşacak yeni bir futbol ligi kurulabileceğini söylemişti.

Danimarka’nın Tipsbladet gazetesi, bu projenin detaylandırılmış haline yer verdi. Ünal Aysal’ın Juventus Başkanı Agnelli ile birlikte bu ligin 20 takımlı olacağını söylediği hatırlatılırken, buna karşın büyük kulüplerin üç lige ayrılan 48 takımlı yeni bir Şampiyonlar Ligi için çalıştıkları öne sürüldü. Bu formata göre Galatasaray 1., Fenerbahçe 3. Lig’de gösterildi.

Ancak 16 takımlı ligde iç ve dış saha maçları olmak üzere bir takımın 30 maç yapması gerekeceği göz önünde bulundurularak farklı bir şekilde de mücadelenin yürütülebileceği ifade ediliyor. Buna göre örneğin Galatasaray’ın yer aldığı birinci lig iki gruba ayrılacak ve 8’erli iki grup oluşturulacak. Her takım yedişerden 14 maç oynayacak ve bu sonuçlara göre gruplarını ilk 4’te bitiren iki grupta sekiz takım çapraz olarak çeyrek finalde birbirleriyle eşleşecek.

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Ünal Aysal’ın yeni Avrupa ligi fikrine karşı çıkmış, “Avrupa Süper Ligi gibi bir planımız yok. Bizim ligimiz, Şampiyonlar Ligi’dir. Bunun dışındaki bir lige ihtiyacımız yok. Birçok takım burada başarısız olsa da önemli paralar kazanıyor” demişti. Haberde öngörülen projeyle ilgili tüm kulüplerin henüz uzlaşıya varamadığına da vurgu yapıldı.

(Milliyet)

Haberin Devamı