Gazete Vatan Logo
Futbol Çimciler bile boykotta

Çimciler bile boykotta

Ödenmeyen 15 Kasım tarihli senetler protesto edildi, Ekrem Dağ’ın bonservisinden kalan 500 bin dolar hâlâ verilmedi, stat ve tesislerin çimcileri taşeron şirketten paralarını alamadıkları için işi bıraktı

DÜNYANIN ve Türkiye’nin gündemini oluşturan “ekonomik kriz” etkilerini kulüplerde de göstermeye başladı. G.Saray Başkanı Adnan Polat “Kur farkı bize 23 milyon YTL’ye maloldu” diyerek krizden etkilendiklerini açık açık anlatmıştı. Bunlardan biri de Beşiktaş oldu. Zaman zaman futbolcuların yanı sıra personelin maaşlarını da gecikmeli olarak ödeyen Beşiktaş’ta Kasım tam bir felaket ayı oldu.

AY sonuna yaklaşıldığı şu günlerde sadece Akaretler çalışanları maaşlarını zamanında alırken, Nevzat Demir Tesisleri’nin çalışanları ise maaşlarına ancak dün sabah kavuşabildi. Ümraniye’dekiler paralarını dün sabah çekerken, Fulya, İnönü Stadı, Süleyman Seba Spor Salonu ve Akatlar çalışanlarına ise hâlâ ödeme yapılmadı. Kiralarını ödeyemeyen ve ev sahipleriyle boğuşmak zorunda kalan çalışanların kredi kartlarına yüklendiği ve limitlerin çoktan aşıldığı ortaya çıktı.

İŞTE KRİZİN BELİRTİLERİ

FUTBOLCULAR: Geçen sezonun ikinci yarısından kalma alacaklarına karşılık 15 Kasım tarihli senet dağıtıldı. Ancak ödemeler yapılmadı ve senet sahiplerinin birçoğu “protesto” çekti. Futbolcuların borçlarına karşılık kullandığı senetlerin karşılığının olmaması nedeniyle kulübe de telefonlar geldiği öğrenildi.

PERSONEL: Paralarını zamanında alamayan kulüp çalışanları hacizlik duruma geldi. Bu da işlere yansıdı.

SAĞLIK EKİBİ: Başarılı programlarıyla sakatlığı azaltan ve Tigana’nın bile “Ben böyle ekip görmedim” dediği personelin kasım maaşları ödenmedi.

ÇİMCİLER: Asıl ilginç olan ise Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ile İnönü Stadı’nın çim sahalarının bakımından sorumlu olan Spor Yapı Firması, paralarını alamadıkları gerekçesiyle dünden itibaren çalışanlarını tesislerden çekti. Uzayan çimler kesilmedi, sahaların çizgileri bile çizilmedi. Özellikle bu durum yarın İnönü’de oynanacak Eskişehirspor maçı öncesi herkesi telaşlandırdı.

G.ANTEPSPOR: Ekrem Dağ konusunda da sorun var. Sezon başı kırmızı-siyahlılardan Ekrem’i transfer eden yönetim, kalan 500 bin dolarlık borcu hâlâ ödemedi. Başkan Demirören’in yakın arkadaşı G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl’ın şimdilik sustuğu ve bekleme kararı aldığı ifade edildi.

Kur farkının yıllık zararı 3 milyon YTL

OYUNCU ve personeline para ödemekte zorlanan Beşiktaş, döviz kurundan dolayı da sorun yaşıyor. Takımda toplam 9 futbolcu Euro cinsinden para alırken bunun Beşiktaş’a şu anki yıllık kaybı ise 3 milyon 132 Bin YTL... Bu farkı yaratan ise döviz kurundaki değişim. Sezon başında 1.750 olan Euro şimdi ise 2 bin 100 YTL... Sezon başında 9 isme 16 milyon 12 bin 500 YTL ödenmesi gereken miktar, şimdi ise 19 milyon 196 bin 700 YTL’yi buluyor. Tabii 3 milyon 184 bin 200 YTL’lik bu fark bir yıllık. Bu oyuncuların tamamı seneye devam eder, döviz de aynı rakamda kalırsa zarar ikiye katlayanacak.

Haberin Devamı