Gazete Vatan Logo
İngiltere City seriye bağladı!

City seriye bağladı!

Manchester City deplasmanda Hull City karşısında 3-0 kazanarak galibiyet serisini üç maça çıkardı ve zirve takibini sürdürdü.

City seriye bağladı!

Guardiola'nın ekibi ligin dibinden kurtulmaya çalışan Hull City deplasmanına konuk oldu. Leicester City mağlubiyetinden sonra çıktığı iki lig maçından da galip ayrılan City geçtiğimiz hafta sahasında Arsenal'i mağlup etmişti. Rakibi karşısında maçın kontrolünü elinde bulunduran Manchester ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan City, De Bruyne ile 53.dakikada gole çok yaklaştı. Kevin De Bruyne'nin ceza sahası çizgisinden yaptığı vuruş direkten döndü ve maçtaki eşitlik bozulmadı. Ev sahibi ekip 59'da üstünlük sayısına yaklaştı ancak Manchester City savunması topu çizgiden çıkardı.

Manchester City, 73.dakikada kazanılan penaltıyı Yaya Toure ile değerlendirdi ve aradığı golü buldu. Golden sonra rakibinin yaptığı hataları değerlendiren City, birinci golden beş dakika sonra 78'de Iheanacho ile farkı ikiye çıkardı. 90+3'te Hull City takımından Curtis Davies kendi kalesine gol attı ve fark üçe çıktı. Bu skorla Manchester City rakibini 3-0 mağlup ederek galibiyet serisini üç maça çıkardı. Hull City'nin ligdeki galibiyet hasreti ise yedi maça çıktı.

Haberin Devamı

Manchester ekibi ligin 18 haftasında puanını 39'a çıkararak Liverpool'un önünde maç fazlasıyla ikinciliğe yükseldi. Hull City ise 12 puan ile ligin son sırasında yer aldı.