Gazete Vatan Logo
Futbol City yara sardı

City yara sardı

İngiltere Premier Lig'in 28. hafta mücadelesinde Manchester City, sahasında son sıraya demir atan Leicester City'yi konuk etti.

City yara sardı

Liverpool mağlubiyetiyle zirveye yaklaşma fırsatını tepen City, Leicester'ı iki golle geçti ve takibini sürdürdü.

Mücadeleye baskılı başlayan Manchester City, henüz dördüncü dakikada golle burun buruna geldi. Silva'nın kullandığı kornerde altıpas önünde çok iyi yükselen Bony, kafayla köşeyi çok güzel gördü ancak Leicester City'de Cambiasso topu son anda çizgiden çıkarmayı başardı. Ev sahibinin akın akın gelen atakları karşısında 11 kişiyle ceza alanını dolduran Leicester, rakibine hiç açık vermedi. 25'te yakaladığı kontra atakla gole çok yaklaşan konuk ekip, devrenin en önemli fırsatlarından birini yakalamış oldu. Mangala'nın kaybettiği topta Schlupp, bekletmeden Kramaric'i gördü. Hırvat yıldızın vuruşunda Hart, harika uzanarak kalesinde gole izin vermedi.

33. dakikada bu sefer Leicester kalecisi Schwarzer'den müthiş bir kurtarış geldi. Hakemin avantajı oynattığı pozisyonda Navas hızla ceza alanına yöneldi. İspanyol yıldız, daha sonra içeride Bony'ye güzel bir orta açtı. Bir anda markajdan kurtulan Fildişili golcü, müsait durumda vuruşunu yapmasına karşın tecrübeli eldiven hızlı bir refleksle topu çelmeyi bildi.

Haberin Devamı

City, aradığı golü ancak uzatma dakikalarında bulabildi. Kolarov'un sol taraftan yaptığı tehlikeli bindirmede ceza alanı içine sert bir orta yolladı. Ceza alanı içinde oluşan karambolde ise Silva bir anda meşin yuvarlağı önünde buldu. Hızlı bir hareketle topu tıklayan İspanyol yıldız, ağları havalandırmayı başararak takımının soyunma odalarına önde gitmesini sağladı.

İkinci yarıda maçı koparmak için rakip kaleyi zorlamaya devam eden Manchester'ın mavileri, bir türlü Schwarzer'i aşmayı başaramadı. 70'te Toure'nin ceza alanı dışından gönderdiği füzeyi çıkarmayı başaran Avustrulyalı kaleci, 72. dakikada da Agüero'nun yakın mesafeden şutunda güzel bir kurtarış yaptı.

Kalecilerinin bu performansına kayıtsız kalamayan konuk ekip, 76'da direğe takıldı. Ender gelişen Leicester ataklarından birinde Mahrez'in uzak mesafeden güzel plasesi direkten oyun alanına geri döndü.

88'de sahneye çıkan Milner son sözü söyleyen kişi oldu. Yine Navas'ın ortasında yakın mesafeden dokunmayı başaran İngiliz yıldız, skoru tayin etti.

Haberin Devamı