Gazete Vatan Logo
Başakşehir Clichy imzaladı! Fener'e ve Cimbom'a...

Clichy imzaladı! Fener'e ve Cimbom'a...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, yeni transferi Gael Clichy ile resmi sözleşme imzaladı.

Clichy imzaladı! Fener'e ve Cimbom'a...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, yeni transferi Gael Clichy ile resmi sözleşme imzaladı. İmza töreninde Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da hazır bulundu. Gümüşdağ ve Clichy’nin yaptığı açıklamalar...

İlk olarak sözü alan Göksel Gümüşdağ, transfere ilişkin şunları söyledi:

Medipol Başakşehir Kulübü biliyorsunuz ki bir şirket ve bu mantıkla yönetiliyor. Kurumsal bir yapının içinde bulunmakta. Gerek ligde, gerek kupada finale kadar gitmemiz, hak edişlerimizi de iyi bir noktaya getirmiş durumda. Gerek şampiyonluk yarışında, kupada ve Avrupa’da geçen sezonu aratmayacak ve daha iyi bir noktada bitirecek bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Hesap ve kitaplarımızı iyi yaparak değerlendirmelerimizle birlikte Gael Clichy’i kadromuza kattık. Kendisi bir dünya yıldızı. Premier Lig’de 3 tane şampiyonluk yaşamış, önemli bir oyuncu. Kendisiyle birkaç görüşme yaptık. Onu da belirtmek isterim. Çok istekliydik, kendisini arzu ettik. O da bizi istedi. Herkese teşekkür ediyorum.

Başakşehir’in yeni transferi Gael Clichy ise şu açıklamaları yaptı :

Haberin Devamı

Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Bir Fransız oyuncuyum. Fransa’da büyüdüm. Fransızlar tatil için buraya geliyor. İstanbul’da bir insanın aradığı her şey var. 14 yıl İngiltere’de oynadım. Bu kararı almak radikal bir karardı. Benim de bir ailem var. Çocuklarımın okulu var. Burası benim için büyük bir macera ve değişim. Burayla 3 yıllık bir sözleşmem var. Umarım çok daha fazla bir süre İstanbul’da olurum.

"Doğru kulübü seçtiğimi hissettim"

Geçen sezon Başakşehir hem ligi hem de kupayı son anlarda kaybetti. Bu işin üzücü tarafı. Başakşehir yeni ama gün geçtikçe büyüyen bir kulüp. Ben Premier Lig’de kupalar kazandım. Yanımda Henry, Bergkamp gibi büyük isimler vardı. Başarı kazanmak için çok çalışmak gerekir. Yöneticilerle görüştüğüm zaman doğru kulübü seçtiğimi hissettim. City ekibine baktığınızda orası da büyüyen bir yapıdaydı. Başakşehir’i de bir City olarak görüyorum. Buraya doğru ve kaliteli oyuncular geliyor. Hangi başarıları elde edebiliriz? Bunu şu an söyleyemem ama sezonu bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeyi amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye'den hangi takımlar Clichy ile ilgilendi?

Bazı teklifler aldım. Fenerbahçe benle ilgilendi ama Galatasaray kadar somut olmadı. Galatasaray ile görüştüm ama aynı zamanda Başakşehir ile de görüştüm. Galatasaray’dan 1 kişi geldi. Başakşehir’den yöneticiler oradaydı. Başakşehir yöneticilerinin hep beraber yanıma gelmeleri beni ne kadar istediklerini gösterir nitelikteydi. City’nin büyüme sürecini yaşamıştım. Başakşehir’i de böyle değerlendiriyorum. Bu şekilde bir karar aldım. Ailem ve menajerimle görüştüm. Sayın Başkan ile de görüştüm ve evet dedim. Umarım çok güzel geçiririz. Önümüzde uzun bir yol var.