Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Cocu: Comolli istediğim transferleri yapmadı!

Cocu: Comolli istediğim transferleri yapmadı!

Fenerbahçe’de alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verilmesi beklenen Hollandalı teknik adam, “Sezon hazırlık kampında her şey yolunda gidiyordu, ancak daha sonra sezon devam ederken kulübün maddi sıkıntısı söylenerek takımın kalbi Josef ile Giuliano satıldı. Tek sorumlu ben değilim, istediğim transferler yapılmadı” dedi.

Cocu: Comolli istediğim transferleri yapmadı!

Fenerbahçe’de kenetlenmişlik ve arkadaşlık havası teknik direktör Phillip Cocu ve sportif direktör Damien Comolli ikilisiyle dibe vurdu. Tesislerde büyük bir güvensizlik ortamı var. F.Bahçe’de Spartak Trnava ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçına 1 gün kala teknik heyet konusunda yaşanan belirsizlik takımı olumsuz etkiliyor.

Cocu, sarı-lacivertli takımın başında idmanlara çıkıyor, ancak oyuncuların Hollandalı teknik adama güveni ve inancı tamamen bitmiş durumda. Futbolcular Cocu’nun gideceğini biliyor ve bu nedenle tesislerde teknik direktör ile takım arasında bir iletişimsizlik var. Sarı lacivertli takım böyle bir hava içerisinde Spartak Trnava maçına hazırlanıyor.

Takım içerisinde bu gelişmeler yaşanırken alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verilmesi beklenen Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ise sportif direktör Damien Comolli’yi hedef alan açıklamalar yaptı. İstediği transferlerin yapılmadığını, sezona başlarken de ‘satılmasın’ raporuna rağmen takımın en önemli iki ismi Josef de Souza ile Giuliano’nun satıldığını ifade eden Hollandalı teknik adamın “Takıma 4-3-3 sistemini oynatmak istiyordum, bu sisteme uygun oyuncular alınmasını istedim ve transfer edilmesini istediğim oyuncularla ilgili raporu Damien Comolli’ye sundum. Ancak istediğim transferler gerçekleşmedi. Ben de var olan kadro içerisinde alternatif üretmeye ve en uygun sistemi uygulamaya çalıştım. Sezon hazırlık kampında her şey yolunda gidiyordu, ancak daha sonra sezon devam ederken takımın kalbi Josef ile Giuliano satıldı. Kulübün maddi sıkıntısı olduğu söylenerek istediğim transferler yapılmadı, Ben de mevcut kadro içerisinde çözüm bulmaya çalıştım” diyerek Damien Comolli’yi hedef aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sportif direktör Comolli ile Hollandalı teknik adamın arasının da uzun süredir bozuk olduğu, iki ismin zaman zaman sert tartışmalar yaşadığı öğrenildi. Yönetim tarafından istifası istenen teknik direktör Phillip Cocu’nun “Yönetim 3 senelik bir proje için beni göreve getirdi. Görevimin başındayım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

(Yeni Şafak)