Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Çocuklar bütün dünyaya ders verdi!

Çocuklar bütün dünyaya ders verdi!

Ajax’ın 11’inin yaş ortalaması 22’yken savunmanın yaş ortalaması ise 19’du.

Çocuklar bütün dünyaya ders verdi!

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında O.Lyon'u 4-1 yenen Ajax aldığı flaş sonuç kadar oyuncularının yaş ortalamasıyla da dünya futbolunun gündemine oturdu. Lyon karşısında aldığı farklı galibiyetle final yolunu yarılayan Hollanda ekibinin ilk 11'inde 17-24 yaş arası 10 futbolcu forma giydi. Yaş ortalaması 22 olan Ajax'ın yedek kulübesinde de 17-20 yaşları arasında beş futbolcu yer aldı. Maçın ikinci yarısında ise Ajax'ta biri Patrick Kluivert'in oğlu Justin Kluivert olmak üzere 2 tane 17 yaşında futbolcu oyuna girdi.

ÇOLUK ÇOCUK LYON'A NEFES ALDIRMADI

Böyle olunca da çok genç olan takım için "İyice çocuklaştılar" yorumları yapıldı. Karşılaşmada takımının ikinci golüne imza atan 19 yaşındaki Dolberg, turnuvanın en genç golcüleri arasına girerken, Fenerbahçe'nin de bir dönem ilgilendiği Hakim Ziyech, Avrupa Ligi tarihinde bir yarı final ya da final maçında üç asist yapan ilk oyuncu oldu.

MUHTEŞEM JENERASYON

Avrupa futbolunda altyapıdan yetiştirdiği yıldızlarla tanınan Ajax için futbol otoriteleri önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettirecek bir jenerasyonun geldiğini söylüyorlar. Ajax için en büyük mesele bu jenerasyonu bir arada tutabilmek olacak. Zira kadrosundaki tüm futbolcular dev kulüplerin takibinde yer alıyor.

Haberin Devamı

LYON KALESİNE ATILAN 24 ŞUTUN 16'SI İSABETLİ

Lyon kalesine 90 dakikada 24 şut çeken Ajaxlı futbolcular bunların 16'sında isabet sağladı. Bu istatistik Ajax'ın Lyon'a attığı 4 golün hiç de tesadüfi olmadığını ortaya koydu. Fark daha da fazla olabilirdi..