Gazete Vatan Logo
Futbol Çocuklarına nargile içirdi

Çocuklarına nargile içirdi

Bir dönem Chelsea forması da giyen, Anji Mahaçkale ve Rus Milli Takımı'nın yıldızı Yuri Zhirkov, çocuklarına nargile içirirken çekilen fotoğraflarının yayınlanması ile bir anda tartışma konusu oldu.

Çocuklarına nargile içirdi

Rusya'nın 1. kanalında yer alan habere göre, ünlü futbolcunun, eşinin doğum günü kutlaması sırasında küçük yaştaki çocuklarına nargile içirdiği ortaya çıktı. Haberde, yakın zamanda Miss Rusya tacından vazgeçen futbolcu Zhirkov'un eşinin doğum günü kutlamasında biri 4, diğeri 2 yaşındaki iki çocuğunun sırayla nargile içtiğini ve orada bulunanlardan hiç kimsenin bu durumdan rahatsızlık duymadığı belirtildi. Yayınlanan haberle ilgili çok sayıda yorum yapılırken, yorum yapanların çoğu babayı bu davranışından dolayı kınadı. Psikologlar, çocukların ailelerini örnek aldığını ve anne babalarının kötü alışkanlıklarını sıradan bir davranış olarak algıladığını öne sürdü.



Moskova Devlet Üniversitesi Eğitim Psikolojisi Araştırma Görevlisi Anton Sorin, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Sorunun psikolojik boyutunu ele alırsak diyebiliriz ki çocukların bu yaşlarda iyi ve kötüyü ayırt etme dönemleridir. Anne babalar çocuklarının önünde nargile içiyor veya alkollü içki tüketiyorsa, çocuklar bu davranışı normal olarak algılıyor ve bunları yapmanın doğal olduğunu düşünüyor" dedi.

Haberin Devamı