Gazete Vatan Logo
Futbol Çok özel açıklamalar!

Çok özel açıklamalar!

Mersin İdman Yurdu, Play-Off finalinde Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Samsunspor'u 2-0 mağlup ederek 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi.

Çok özel açıklamalar!

Mersin İdman Yurdu'nu şampiyonluğa götüren ilk gol 42.dakikada Güven Varol'dan gelirken, 2. gol ise 87.dakikada Galatasaray'ın alt yapısında yetişen genç oyuncu Cem Sultan'dan geldi.

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Teknik Direktör Hakan Kutlu, futbolculardan Güven Varol, Cem Sultan,Sinan Kaloğlu ve takım kaptanı Ali Tandoğan şampiyonluklarının ardından Süper Lig’e yükselişleri ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu.

'Büyük bir riski göze alarak geldim'

Ligin başında takıma geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Hakan Kutlu;“Benim geldiğim dönemlerde takım küme düşecek gibi görünüyordu. Başkan ile konuştuğumuz zaman “bir mucize yapabiliriz, düşmeyip lig’de kalırsak” planları yapıyorduk ve anlaşma sağladık. Sonrasında takım yeni bir yapılanmaya gitti. Takımdan 4-5 oyuncu ile devam edip dışarıdan bir çok oyuncu transfer ettik. İyi başlangıçlar yaptığımızı düşünüyorum. Sonrasında istenmeyen sıkıntılar yaşadık. Ama yaşadığımız onca sıkıntılara rağmen takım halinde kenetlenip sonuç olarak çok güzel bir başarıya ulaştık. Bazı nedenlerden dolayı takımdan ayrıldığım dönemlerde Mersin 4-5 puan gerideydi. Ardından Yılmaz hoca takımın başına geçti ve Mersin İdman Yurdu’nu play-off’lara taşıdı. Nedenini bilmediğim bazı nedenlerden dolayı Yılmaz Vural takımdan ayrılınca, futbolcuların ve yönetimin isteği üzerine yeniden takımın başına geçtim. Daha önce bıraktığınız takıma kısa bir süre dönmek büyük bir riskti ve ben bu riski göze alarak geldim. Gecenin bir saati futbolcularımın beni arayıp çağırması ve Mersin taraftarlarının sosyal medya da bir çok sevgi mesajları göndererek beni takımda istemesi dönmeme neden olan en büyük etkenlerdendi. Zaten sezon başında bu kadroyu ben kurmuştum. Birlikte çalıştığım, teker teker karakter olarak iyi tanıdığım oyunculardı. Allah’ıma çok şükür ki finalde gülmeyi hepimize nasip etti. Bu şampiyonluk tüm Mersin şehrine ve bizleri sevenlere armağan olsun. İnşallah bundan sonra Mersin İdman Yurdu Süper Lig’de kalıcı olur.” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nda devam edip etmeyeceği ile ilgili olarak konuşan Kutlu; “Takıma ilk geldiğimde Süper Lig’e yükselmemiz durumunda devam edeceğimizi konuşmuştuk. Ama sonrasında bir çok olumlu-olumsuz gelişmeler oldu. Şu an için tekrardan takımın başında gelirken tek maçlık bir mukavele yaptık. Plan program içerisinde gelmedim, bir beklentim de yoktu. Bundan sonrası için oturup konuşulur. Eğer anlaşılırsa şartlar iki taraf için uygun olursa devam etmek isterim. Mersin İdman Yurdu benim gönlümde olan bir takım. Ama dediğim gibi şu an için netleşen bir şey yok. Bekleyip göreceğiz”. diyerek sözlerini bitirdi.

GÜVEN VAROL: Şampiyonluk herkese armağanımız olsun

Hedeflerine ulaştıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan ve şampiyonlukta ilk golün sahibi olan Güven Varol; “Maç sonu takım arkadaşlarımız, hocamız, başkanımız ve tüm ekibimiz ile birlikte sezon başında hedeflediğimiz şampiyonluk kupasını kaldırdık. Her şey ortada bu yüzden söylenecek pek fazla bir şey yok. Bu kadro sezon başında Hakan Hoca'nın isteği doğrultusunda şampiyonluk hedefi üzerine kurulmuştu. Sezon içinde bazı aksaklıklar olmuş olsa da sezon sonunda ulaştığımız şampiyonluk herkese armağanımız olsun. Mersin İdman Yurdu inşallah Süper Lig’de kalıcı bir takım olur.” dedi.

CEM SULTAN: Gelen teklifler olursa değerlendiririz

Takımının kaderini belirleyen golü atmanın gurur verici bir duygu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan başarılı oyuncu Cem Sultan; “Maçın sonlarına doğru oyuna girmiş olmama rağmen tek hedefim düdük çalana kadar gol atmaktı ve Allah’ıma şükürler olsun ki zor bir pozisyonun ardından 2.golü atmayı başardım. Her şey maç öncesinde hedeflediğimiz gibi oldu ve Mersin İdman Yurdu yeniden Süper Lig’de. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kayserispor’da beklediği şansı bazı kişilerle yaşadığı problemlerden dolayı bulamadığını söyleyerek konuşmasına devam edenSultan; “Gittiğim tüm takımlarda oynadım ve üzerime düşeni en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Kayserispor’da verilen sözler yerine getirilmedi. Ben de karakterimden ödün vermek istemedim. Çalışmayı bırakmayıp, sabrettim ve şu anda Mersin İdman Yurdu’nda emeklerimin karşılığını almaya başladım. Doğruluğun ve dürüstlüğün bir arada olması, yönetimin bizlere güvenmesi ve takım arkadaşlarımın hocamıza inanıyor olması başarıyı getiren en önemli unsurlardan birisi. Çok çalıştık, fedakarlıklar yapıp, emek harcadık ve hocamıza inanıp başarıyı elde ettik. Oynayan oynamayan herkes el ele verdi ve takım gücü ile birlikte şampiyonluğumuzu ilan ettik.” dedi.

Sözleşmesinin devam edip etmeyeceği ile ilgili de konuşan Cem Sultan; “Mersin İdman Yurdu’nu ve Mersin şehrini çok seviyorum. Burada kurulu bir düzenim var. Mersin gerçekten yaşanmaya değecek bir şehir. Havası ve şehrin sakinliği dinlendiriyor. Eşim ile birlikte Mersin’de çok mutluyuz. Sözleşmemin uzatılması ile ilgili olarak şu an için konuşulan bir şey yok. Bu süre zarfında gelen teklifler olursa Menajerim Ogün Erdem ve Aykut Yıldırım ile birlikte değerlendiririz. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.” dedi.

ALİ TANDOĞAN: Futbola 1 sene daha devam etmeyi düşünüyorum

1 sene önce ligden düşmüş, zorluklar yaşamış bir takımın kaptanı olarak başa getirildim diyerek konuşmasına başlayan kaptan Tandoğan; “Zor günler yaşadık, kolay geçti diyemem. Ama Başkanımız, hocamız ve takım arkadaşlarım ile birlikte takımın bütünlük sağlaması açısından büyük emekler verdik. Bir takımın beraber hareket etmesi şampiyonluğa giden ilk adım demektir. Biz bazı zamanlarda bunu sağlayamamış olsak da sonuç olarak buna ulaştık. Bütün takımlarda sorunlar olur, bunlar olağan şeyler. Her zorluğun arkasında kolaylık vardır. Allah’a şükürler olsun ki mutluluğa ulaştık. Takım halinde iyi mücadele verdik. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mersin’de kalıp kalmayacağı ile ilgili olarak şu anda net bir şey olmadığını söyleyen başarılı futbolcu Tandoğan; “Daha kulüp ile bir görüşmem olmadı. İlerleyen günlerde netlik kazanır. Mersin olur ya da başka bir yer olur bilmiyorum ama futbola 1 sene daha devam etmeyi düşünüyorum.” Diyerek sözlerini bitirdi.

SİNAN KALOĞLU: Yeni sezonda her şey daha güzel olacak

Bizim için çok önemli olan bir şampiyonluktu diyerek konuşmasına başlayan başarılı futbolcu Sinan Kaloğlu; “Mersin şehrinin ve camiamızın bu zafere ihtiyacı vardı. Herkesin birlikteliği ve inancı ile çok güzel bir şampiyonluk oldu. Yeri geldi büyük ve zor sıkıntılar çektik ama sezon sonu tüm hedeflerimize ulaştık. Saraçoğlu’nda ki son maçımızda bizi yalnız bırakmayan tribünleri tıklım tıklım dolduran, Mersin’den otobüsler ile saatlerce uyumadan gelen taraftarlarımıza tüm takım arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğa en çokta onlar inandılar ve bize hep destek verdiler. Biz de onları mahçup etmedik. İnşallah bu şampiyonluk kalıcı olur ve Mersin İdman Yurdu Süper Lig’de kalıcı olan takımlardan olur.” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nun şampiyon olacağına inancım tamdı diyerek konuşmasına devam eden Kaloğlu; “Takımın kadrosunu sezon başında Hakan hoca kurmuştu. Kendisinin üzerimizde emeği var, ekibiyle birlikte özveriyle çalıştı ve güzel kadro kurdu. Sonuç olarak geldiğimiz nokta da ortada zaten. Mersin’e gelmeden Hakan hoca ile konuştuğum zaman “Bu yolun sonu şampiyonluk” demişti ve ben de buna inandığım için Kayseri Erciyesspor ile olan sözleşmemi fesh edip buraya geldim. Şu an için Mersin ile sözleşmem devam ediyor. Bundan sonrası için neler olacağını bekleyip göreceğiz. Ama inanıyorum ki yeni sezonda her şey daha farklı ve daha güzel olacak.”

Son olarak Yılmaz hoca ile ilgili de konuşan Kaloğlu; “Bir dönem Hakan hocanın ayrılışının ardından, takımın başına Yılmaz Vural hocamız gelmişti. Kendisinin de çok emeği var üzerimizde. Bunu kimse inkar edemez, zorlu günlerimizde her açıdan büyük desteği oldu bize. Ama sizin de bildiğiniz gibi futbol hayatı böyle. Birileri gider, birileri gelir. Bir gün ben de gideceğim. Hiç kimse, gittiği hiçbir takımda ya da kulüpte kalıcı olamıyor. Hepimiz başarı için mücadele etmek zorundayız. Ben tekrardan taraftarlarımız da dahil olmak üzere bu şampiyonlukta emeği olan herkese, teker teker teşekkür ediyorum. İnşallah Mersin İdman Yurdu’nu el ele vererek daha da iyi yerlere getireceğiz.” diyerek sözlerini bitirdi.

ALİ KAHRAMANLI: Kimseyi suçlayamayız, hakkımız yok

Şampiyon olmamız kimsenin beklemediği bir şeydi ve biz bunu zor da olsa başardık diyerek konuşmasına başlayan Başkan Ali Kahramanlı; “Sezon başından bu yana söylediğimiz tek bir şey vardı; “Mersin İdman Yurdu bu sezon Süper Lig’e ya çıkar, ya da bu takım düşer” Biz gerçekten çok emek verdik ve Rabbim de yardım etti. Yönetim, hocalarımız ve futbolcularımızın inancı tamdı ve emeklerimizin karşılığını çok güzel bir şekilde aldık. Bu şampiyonlukta emeği olan herkesin yüreklerine sağlık. Sahiplendik, kenetlendik bu kupamızı hep birlikte Süper Lig’e çıkardık. Bize yakışan buydu. Bu gururu yeniden Mersin şehrine yaşattık. Sezonun son maçına kadar desteklerini bizdenesirgemeyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza, Sayın Valimize ve herkese. Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig’de kalıcı bir takım olması için hepimizin el birliği ile takımımıza sahip çıkmamız gerek ve ben eminim ki herkes bunun için de elinden geleni yapacaktır. Yeni stadımız da Süper Lig takımlarının hepsini çok güzel ağırlayacağız. Hem yeni stadımız, hem de şampiyonluğumuz Mersin şehrine hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Şampiyonluk maçından önce Yılmaz Vural’ın kamptan ayrılması ile ilgili de konuşan Kahramanlı; “Yılmaz hocamızın biz de yeri ve emeği ayrı, biz bunu inkar edemeyiz. Şampiyonluk maçı öncesi bizi bırakıp gitmesi tamamen kendi verdiği bir karardı. Demek ki böyle uygun görmüş. Bundan birkaç gün önce Yılmaz Vural hocamız ve Valimiz ile hep birlikte oturup görüşmüştük, sohbet etmiştik. Her şey normaldi. Sonrasında kampa girdik ve hocanın bir anda çıkıp gittiğini duydum. Hemen otele gittim, hocayı aradım telefonu kapalıydı. Yardımcılarını aradım, ne yapıp edip hocaya ulaşalım dedim. O gece hiç ulaşamadım ne zaman arasam kapalıydı. Ertesi gün kendi aradı fakat maç telaşından, stresinden denk gelemedik bir türlü. Yılmaz hocanın her kararına sonuna kadar destek verdik ve biz bu şampiyonluğu Yılmaz hocamızla da yaşamak isterdik. Kendisinin de emeği var bunu inkar edemez kimse. Ama ne oldu bilmiyorum. Belki biri bir şey söylemiştir, bir şeye kızmıştır. Bir gün sonra bizim için çok önemli olan şampiyonluk maçımız vardı ve artık bir hocada karar kılmalıydık. Futbolcularımız ile konuştuk ve sezon başında takımı kuran, takımı iyi tanıyan Hakan Kutlu hocamıza tekrar teklif götürdük. Eğer biri gelecekse bu Hakan hoca olsun dedik. Sağ olsun kendisi de bizi kırmayıp, yalnız bırakmayıp teklifimizi kabul etti. Kısmet onaymış demek ki. Kimseyi suçlayamayız, hakkımız yok. Yılmaz hocayı da seviyoruz, sayıyoruz ama olmadı.” dedi.

Kahramanlı son olarak Hakan Kutlu’nun takımın başında kalıp, kalmayacağı ile ilgili olarak; “Bunun kararını ben tek başıma vermiyorum. Yönetim ile birlikte Hakan hocamız ile oturup konuşacağız, görüşeceğiz. Zaman içerisinde şartlar neyi getirir hiç birimiz bilemeyiz. Hakan Kutlu sezon başında bu şampiyon takımın kadrosunu kuran hocadır. Emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ama şu an bir şey söylemek için çok erken. İlerleyen günlerde her şey tam anlamıyla netleşir.” diyerek sözlerini bitirdi.


(Nihan DUMAN)

Haberin Devamı