Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Çok zor kura

Çok zor kura

Güntekin Onay, F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica ile eşleşmesini değerlendirdi:

Çok zor kura

Kadrosunu büyük ölçüde koruyan rakip güçlü bir maziye ve futbol geleneğine sahip. Temsilcimizin zamana ihtiyacı var. Kritik sınav, Luz Stadı’ndaki ilk 90 dakika olacak.

F.BAHÇE’NİN ön elemedeki rakibi Benfica, çok güçlü bir maziye ve futbol geleneğine sahip. Avrupa’da toplam 10 kez final oynadılar. Her ne kadar geçen yıl Şampiyonlar Ligi grubunda tarihlerinin en başarısız Avrupa performansını göstermiş olsalar da F.Bahçe zor bir kura çekti. Çünkü Benfica şartlar ne olursa olsun Avrupa kupalarında hep iddialı olmuştur. Geçen yıla yeni bir teknik adam ve kadrosundan Ederson, Lindelöf gibi önemli isimleri kaybederek girmişlerdi.
BENFICA hemen hemen her yıl Premier Lig ve La Liga’nın devlerine önemli oyuncularını satma geleneğine sahip. Bu yüzden kadro sirkülasyonu çok fazla. Her yıl yeniden yapılanıp Porto ve Sporting Lizbon’la bir yarışa giriyorlar. Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırdılar. Görünen o ki son yıllardaki transfer sirkülasyonu bu sezon daha az. Büyük ölçüde geçen senenin kadrosunu koruyarak ve üzerine Arjantin ve Brezilya liginden yaptıkları takviyelerle sezona girecekler.
66 BİN KİŞİYE KARŞI!
BU durum F.Bahçe için kabul etmek gerekir ki dezavantaj olarak gözüküyor. Çünkü 5-6 oyuncusu gitmiş, yerine yenileri gelmiş bir Benfica olsaydı bu bizim için avantaj olurdu. Her yıl olan transfer hareketliliği bu sene yok. Ama yine de transferin bitmesine çok süre var ve birkaç oyuncu kaybedebilirler.
İLK maçın dışarıda olması normal koşullarda avantaj olurdu. Ama F.Bahçe’nin de zamana ihtiyacı var. Yeni bir hoca, yeni oyuncular ve farklı oyun anlayışıyla sezona başlıyor. Kadro ve sistem oturmadan 66 bin kişilik Luz Stadı’nda ilk resmi maça çıkıyor olmak bir dezavantaj. Ancak yine de şunu söyleyelim F.Bahçe enerjik ve genç bir takım. Feyenoord maçının ilk yarısında harika bir ışık verdiler. Bir iki takviyeyle Lizbon’dan istediğimizi alırsak turu İstanbul’da geçebiliriz. Kritik sınav Luz Stadı’ndaki 90 dakika olacak.
Ersin Düzen: Feyenoord maçı beni umutlandırdı
BENFICA, güçlü bir takım ancak F.Bahçe’nin Feyenoord maçındaki ilk 60 dakikalık bölümü beni umutlandırdı. Maça kadar daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Benfica geçen sezon aynı hoca ve aynı futbolculardan kurulu takımla Devler Ligi’nde ‘0’ çekti.
EVET güçlüler, ancak gözümüzde çok fazla büyütmememiz gerekiyor. F.Bahçe, Benfica’yı belki eleyebilir. Bu asla bir sürpriz olmaz. İlk karşılaşma deplasmanda oynanacak. Rövanşın Kadıköy’de oynanacak olması sarı-lacivertliler için de bir avantaj olabilir düşüncesindeyim.
Mehmet Ayan: Transfer ve uyum belirleyici olur
F.Bahçe için çok zor bir kura ama bu seviyeden sonra artık kimin çıktığından ziyade, F.Bahçe’nin ne yaptığı çok önemli. O yüzden F.Bahçe’nin bu turdaki rakibi F.Bahçe. Çünkü ilk karşılaşmaya kadar yapılması gereken transferler ve takım içerisinde oynanması gereken oyunun uyumu, F.Bahçe için Benfica’dan çok daha önemli, çok daha değerli. Dolayısıyla sarı-lacivertliler için en ön planda rakip, Benfica’dan ziyade F.Bahçe.
İlk maç Portekiz'de rövanş İstanbul'da
Turdaki ilk maç Portekiz'de, rövanşı ise Kadıköy'de oynanacak. İlk maçlar 7-8 Ağustos, rövanş karşılaşmaları ise 14 Ağustos'ta oynanacak.

Haberin Devamı