Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Cor Pot Van Persie'nin transferine onay verdi

Cor Pot Van Persie'nin transferine onay verdi

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Robin van Persie'nin Feyenoord'a transfer olacağı söylentilerinin artması üzerine üst üste açıklamalar geldi. Eski hocası, transfere onay verdi.

Cor Pot Van Persie'nin transferine onay verdi

Feyenoord'un transferi için girişimlerde bulunduğu kaydedilen Fenerbahçe'nin yıldızı Robin van Persie ile ilgili Hollanda'da sıcak bir gündem oluştu. Fenerbahçe'de Dick Advocaat'ın yardımcılığını yapan Cor Pot ve Hollandalı eski oyuncu Geert den Ouden, Van Persie'nin olası transferi üzerine yorumlarda bulundu.

Cor Pot, Van Persie'nin kaliteli bir oyuncu olduğunu vurgularken, transfere onay verdi ve, "İdmanlarda bize çok güzel, özel şeyler gösterdi. Önemli maçlarda da, Van Persie kalitesini belli etti. Eğer fit durumdaysa, harika. Saha dışında da, genç oyuncular için harika bir örnek, onlara değer katma potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

Geert den Ouden ise, Van Persie'nin eski performansından uzak olduğunu söylerken, "Van Persie Fenerbahçe'de bütün bir sezonu oynayamadı. O hala bildiğimiz kadar iyi mi, merak ediyorum" diye konuştu.

HOLLANDA BASINI: "PROBLEM MAAŞI"

Hollanda'nın en büyük gazetelerinden biri olan De Telegraaf'ta yer alan haberde; Feyenoord'un Dirk Kuyt'ın futbolu bırakmasının ardından yeni bir lider oyuncu kadrosuna katmak istediği ve listenin başında Robin van Persie'nin olduğu belirtildi. Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'un da bu transferi çok istediği ancak tüm diğer transfer hedeflerinden farklı olarak, bu transferdeki problemin para olduğu yazıldı.

Haberin Devamı

Robin van Persie'nin önümüzdeki sezon Fenerbahçe'den 6 milyon euro alacağı belirtilirken, Feyenoord'un bu rakamın yanına bile yaklaşamayacağı ifade edildi. Ayrıca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da Hollandalı yıldızı kadrosunda tutmak istemesinin de transferin önündeki büyük bir engel olduğu bilgisi verildi.

Feyenoord'un yine de resmi olmayan kanallardan Robin van Persie ile bir görüşme yapacağı ve teklifini ileteceği vurgulandı.

Hollandalı golcü, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla toplam 39 maça çıkarken 18 gol ve 5 asist üretti. (Sporx)