Gazete Vatan Logo
Futbol Çözeceğiz dedik çözdük

Çözeceğiz dedik çözdük

TFF Başkanı Yıldırım Demirören geçen sezon yaşananlardan ders aldıklarını belirtirken net konuştu

Çözeceğiz dedik çözdük

“4 ay önce bu kürsüde ‘Türk futbolunu kaostan kurtaracağımıza dair bir söz vermiştim. Ben ve yönetici arkadaşlarım, aldığımız destek ve güvenle olabilecek en iyi çözümü gerçekleştirdik.”

“TFF olarak 2012-13 sezonu öncesi, bulunduğumuz noktanın kıymetini biliyoruz. Futbolumuzun bir daha benzer süreçlerle yara almaması için tavizsiz davranacağız. Bu konuda kararlıyız.”

FUTBOL Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun birlikteliğe en fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde, bizlere düşen görev, taraftarıyla, futbolcusuyla, kulüp başkanlarıyla ve basınıyla tek bir vücut olmak” diye konuştu. TFF’nin Ankara’daki olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada 2012-13 sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Demirören şu ifadeleri kullandı:
Çözeceğiz dedik çözdük
‘ZOR DÖNEM DEMEM’

”GÖREVDE olduğumuz süre içinde, futbolun rutin akışı dışında, ağırlıklı olarak tek bir konuya, hepimizi rahatsız eden, bir daha yaşamayı asla istemediğimiz bu sürece odaklandık. Zor bir dönemde görev aldık demeyeceğim. Zira herkes çok iyi biliyor.

4 ay önce bu kürsüden yaptığım konuşmada, “Türk futbolunu kaostan kurtaracağız” sözünü vermiştim. Ben ve yönetici arkadaşlarım, sizlerden aldığımız destek ve güvenle olabilecek en iyi çözümü gerçekleştirdik. 58. maddenin yeniden ele alınmasının gerektiğine inandık. Emsali olmayan ağırlıktaki maddeyi, dünyadaki emsallerine yaklaştırdık. UEFA ve FIFA’nın yanı sıra birçok üye ülkenin talimatlarında da yer alan 105. maddeyi yürürlüğe soktuk ve bu düzenlemelerin ardından, Etik Kurulu raporu sonrasında özerk kurullarımız nihai kararlarını aldı.

YAŞADIĞIMIZ can sıkıcı süreçten sonra futbolumuzun huzur ve barışa ihtiyaç duyduğuna inanıyorum. Birbirimize inanırsak, güvenirsek, sevgiyi, saygıyı, futbolumuzun ana unsurlarından biri haline getirirsek kısa sürede bunu sağlayacağımızı da biliyorum.

‘TEK VÜCUT OLMALIYIZ’

FEDERASYON olarak 2012-13 sezonu öncesi, bugün bulunduğumuz noktanın kıymetini biliyoruz. Futbolumuzun bir daha benzer süreçlerle yara almaması için tavizsiz davranacağız. Bu konuda kararlıyız. Futbolu geliştirmek için el ele vereceğiz. Umudumuz o ki, bizim gibi tüm paydaşlar da, bugünün değerinin farkındadır ve geçmişi alınan dersler dışında bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmaya herkes hazırdır. Bu sayede futbolu korumak değil, geliştirmek için sizlerle güç birliği yapmanın hazzıyla görev yapma imkanı bulacağız.

ORTAK aklı üretmek, futbolun yararları, çıkarları adına hareket etmek, hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Birlikte düşündüğümüzde, birlikte istediğimizde, birlikte hareket ettiğimizde, çözemeyeceğimiz bir sorun olacağını zaten düşünmüyorum. Türk futbolunun birlikteliğe en fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde, bizlere düşen görev, taraftarıyla, futbolcusuyla, kulüp başkanlarıyla ve basınıyla tek bir vücut olmak.”

1. Lig’e 4.5 milyon TL destek

“2. ve 3. Lig’den sonra Bank Asya 1. Ligi kulüplerinin de önümüzdeki sezondan itibaren deplasman, ulaşım ve konaklamaları TFF tarafından karşılanacak. Böylece, Banka Asya 1. Lig kulüplerimize yılda 4.5 milyon liraya ulaşan bir katkıda bulunulacak. 2. ve 3. Lig kulüplerimize sponsorluk katkısı ile toplamda 5’er milyon lira maddi destek verilecek.

3 sezon boyunca devam edecek ve 2. ile 3. Ligdeki kulüplerimize toplam 30 milyon liralık bir kaynak yaratacak bu sponsorluk sözleşmesi hali hazırda imzalanmış durumda. Kulüplerimizin federasyon nezdinde doğan alacaklarına haciz konmasının, en azından kısmen de olsa önlenmesi için yasamıza eklenmesine çalışacağız.”

Türkiye Kupası’nın değeri artacak

“TÜRKİYE Kupası, amacından sapmış ve değer kaybetmeye yüz tutmuş bir organizasyon halini almış durumda. Daha fazla sayıda maçın oynandığı, heyecanı, kalitesi, ekonomik değeri ve futbola katkısı ile ilgiyle izlenen bir Türkiye Kupası organizasyonunu gerçekleştireceğiz.

NİHAİ hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonası. Bunun için devam eden çalışmalarımız özellikle de yeni sezonda büyük bir hız kazanacak.

‘Hak eden her takım Avrupa’ya gidiyor’

“Umudum ve beklentim Beşiktaşımız’ın da CAS’ tan gelecek kararla, Avrupa Ligi’nde yarışması”

“4 ay önce bu sürece bağlı olarak, ‘Hak eden takımlarımız Avrupa Kupalarına katılacaklardır’ demiştim. Ve bugün, hak eden her takımımız ülkemizi temsil etmek üzere kabul edilmiştir.

Umudum ve beklentim Beşiktaşımızın da CAS’ tan gelecek olumlu bir kararla, bu sezon Avrupa Ligi’nde yarışmasıdır.

GELİNEN noktada Başbakanımız’a, Spor Bakanımız’a ve Şenes Erzik’e ve UEFA’ya teşekkür ederiz.”

‘Yabancıda kaynak sarfiyatı kalkacak’

“SÜPER Lig’deki yabancı oyuncu sayıları ile ilgili bir düzenleme yaptık. Bu sezon değişiklik olmayacak. Önümüzdeki sezon sözleşmeli yabancı sayısı 10, ilk 18’deki yabancı sayısı 6 ile sınırlanacak. Bir sonraki sezon ise, sözleşmeli yabancı sayısı 8’e, ilk 18’deki yabancı oyuncu sayısı 5’e inecek. Böylece bir yandan kaynak sarfiyatının önüne geçilerek, diğer yandan kaliteli yabancı oyuncuya yönelim sağlanacak.”

‘Avrupa’da daha çok hakem olacak’

HAKEM eğitiminde övünmemiz gereken bir noktadayız.. Euro 2012 finallerinde, göğsümüzü kabartan maçlar yöneten Cüneyt Çakır ile arkadaşları, bu sürecin yansımaları. Yeni dönemde Devler Ligi, Avrupa Ligi, Dünya Kupası elemelerinde görev yapacaklarına inancım tam.”

‘Hedefimiz 2014’e lider olarak gitmek’

“MİLLİ Takımımız’ın, Dünya Kupası hedefinde hazırlık maçları ile birlikte başladığı yürüyüşü çok önemsiyoruz. Abdullah Avcı yönetimindeki Milli Takımımız alınan sonuçlar bir yana, ortaya konulan oyun, futbolcularımızın isteği ve iştahı açıkçası beni çok heyecanlandırdı. Hedefimiz belli, Dünya Şampiyonası’na grup birincisi olarak gitmek. Bu hedefe ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.”

Ankara’dan ses çıkmadı

TFF Genel Kurulu’nda Süper Lig’e yeniden çıkabilmek için Bank Asya kulüplerini örgütlediği iddia edilen Ankaraspor’dan da ses çıkmadı. Bundan önceki toplantıya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ortalarda yoktu.

IPAD hayali boş çıktı

DELEGELERE dağıtılan çantaların içinde ipad olacağına ilişkin haberlerin tersine çantalardan elektronik bir hediye çıkmadı. Bazı delegeler gazetecilere “Sizin yüzünüzden” diyerek sitem etti.

Şener geldiği gibi sessizce gitti

TRABZON Başkanı Sadri Şener sessizce geldiği toplantıdan yine sessizce ve Kulüpler Birliği toplantısına girmeden ayrıldı. Salona geç giren Orman ise arkalarda bir yere oturmuşken Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın özel kalem müdürünün ısrarlarıyla önde kendisine ayrılan yere oturdu.

‘Şiddet Yasası tavizsiz uygulanacak’

“6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkındaki Yasa’, doğal olarak sadece varlığı ile sorunları önleyemez. Asıl olan tüm paydaşların iyi niyetli çabaları ve yasanın uygulanmasının garanti edilmesidir.

TFF’NİN yasanın uygulanması hususunda, olağanüstü gayret göstereceğinden ve kendisine düşen görevleri eksiksiz yerine getireceğinden kimse şüphe duymasın.“

Yeni bütçe 302 milyon TL

GENEL Kurul’da yönetim ve denetleme kurulun hesap ve faaliyetleri ayrı ayrı ibra edildi. 01 Haziran 2012 - 31 Mayıs 2013 dönemi Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 301 milyon 787 bin 816 liralık TFF bütçesi kabul edildi.

Haberin Devamı