Gazete Vatan Logo
Futbol Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş G.Saray açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş G.Saray açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk, Show TV ve Bloomberg ortak yayınında G.Saray üyeliğinden ihraç edilen FETÖ'cü hainler Hakan Şükür ve Arif Erdem'e dair değerlendirmelerde bulundu. İhracın aidata bağlı olarak alınmasını hafif bulduğunu söyleyen Erdoğan, bu kişilerin FETÖ ile bağlantılı olarak ihraç edilmeleri gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş G.Saray açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk, Show TV ve Bloomberg ortak yayınında referanuma dair değerlendirmelerde bulundu. Veysi Ateş'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cü hainler Hakan Şükür ve Arif Erdem'in G.Saray üyeliğinden ihraç edilmesine de değindi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yurt dışına kaçan Hakan Şükür ve Arif Erdem, dün yapılan olağanüstü toplantıda, aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle G.Saray üyeliğinden ihraç edilmişti.

Galatasaray yönetiminin aldığı kararın aidata bağlı olarak alınmasını hafif bulduğunu belirten Erdoğan, "Bu karar süreci geçiştirmek için verilmiştir, Buradaki olay sadece aidata dayalı bir olay olarak değerlendirilmesi bana hafif gelir. Çünkü bu kişiler şu anda Türkiye'den kaçmış mıdır, kaçmıştır. Niye kaçmıştır? Demek ki FETÖ ile ilişkili oldukları belgeler var. Ve bunu bildikleri için de bunlara Türkiye'den kaçma yolunu uygun bulmuşlardır. Bundan daha güzel delil olur mu? Suçlu değilsen kaçma. Burada olanlar var şu anda. Yargılanırsın mahkeme kararını verir. Hüküm giyersen girersin yatarsın aslanlar gibi burası senin vatanın. Ama bunlar Türkiye'yi vatan olarak telakki etmeyenler. Bunların hakkında konuşulanlar var. Benim konuşmam doğru olmaz. Bunlar var ki kaçıp gitmişler. Doğrusu Galatasaray yönetiminin aldığı kararın aidata bağlı olarak alınmasını hafif buluyorum. Aidat + FETÖ bağlantısıdır. En kötü ihtimalle yargılandıkları yerden bilgi ister ve kararını verirdi. Çok daha asil bir duruş olurdu. Şu andaki süreci geçiştirme anlamındadır. Salonda olan şeyler falan da ayrıca çirkin yaklaşımlardır. Temenni ederim ki Galatasaray yönetimi eksik kalan kısmını da geçiştirmiş olur." dedi.

Haberin Devamı