Gazete Vatan Logo
Futbol Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yabancı futbolcu sınırlaması olmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yabancı futbolcu sınırlaması olmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Erdoğan, futbola da değindi. Erdoğan, "İşi bitmiş futbolcuların alınmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yabancı futbolcu sınırlaması olmalı"

Yabancı futbolcu sınırının olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Ben Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'la da bunu konuşuyorum. O da sporun içinde yıllarca bulundu. Bunu da genelde yanımda geçirdi. Futbolda yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı Milli Takımımıza yansıması. Milli Takım'a gidişte biz bir defa o sayıyı o gücü yakalayamıyoruz. Kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın? Hayır oynatsın ama bu kadar fazla değil. Sayı böyle 6'ya 7'ye çıktığı zaman bu tabii bakıyorsunuz sahaya neredeyse yerli futbolcu yok. Bunu ben doğru bulmuyorum. Fakat belli bir sayıda tutulabilir. Bu da hem tribünlere farklı bir heyecan getirebilir. Bizim yerli futbolcularımız arasında rekabete vesile olabilir ama işi bitmiş futbolcuları almanın da doğru olduğuna inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

'BEŞİKTAŞ BİLEĞİNİN HAKKIYLA KAZANDI'
"Porto gibi bir takım karşısında Beşiktaş, bileğinin hakkıyla; alnının akıyla, gayet güzel bir oyunla kazandı. Atılan goller de zaten onun eseriydi. O kollektif futbol olmasa o goller de olmazdı. 3-1 gibi bir galibiyetle dönmek güzel bir şey. Umarım devamı gelir. 2'de 2 yaparsa 6 puan olacak ve yola çok daha rahat devam eder. İnşallah yoluna devam eder diye düşünüyorum."
MİLLİ TAKIM YORUMU
"İş bitmedi ama umutluyuz. Ukrayna maçında olanlar keşke olmasaydı. Ama Hırvatistan maçındaki netice umutları artırdı. Grup liderini yenmiş olmak önemliydi. Önümüze yeni bir süreç açıldı. İşi hafife almamak lazım. İki takım da önemli takımlar. Buradan alacağımız sonuçlarla yolumuz açılacak. Lucescu ile yeni bir hava yakalandı. Birlik ve beraberliği devam ettirmek gerek. 2'de 2 yaparlarsa yola devam etme fırsatı bulur. Başarı diliyorum."
'BASKETBOLA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR'
"Basketbolda gelen yabancı oyuncular yerlilere çok şey katıyor. Basketbola çok büyük önem vermemiz gerektiğini de savunanlardanım. Hidayet Bey benim başdanışmanımdır. Bol miktarda basketbol sahaları yapmak, gençlerimiz gelsinler oynasınlar. Bunda büyük fayda var diye düşünüyorum."

Haberin Devamı