Gazete Vatan Logo
Basketbol Son n'Efes'te geldi

Son n'Efes'te geldi

Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenen Anadolu Efes kazandı.

Son n'Efes'te geldi

Geçen sezonun lig şampiyonu Kaf-Kaf ile Türkiye Kupası galibi Efes’i karşı karşıya getiren mücadeleye lacivert-beyazlılar 15-0’lık seriyle başladı. Daha sonra dengelenen oyunda düğümü Dunston’ın son saniyedeki sayısı çözdü

GEÇEN sezonun kupa ve lig galibi, Cumhurbaşkanlığı Kupası için sahadaydı. İki Euroleague takımı, iki iddialı kadro karşı karşıya gelince sezon öncesi bu en ciddi sınavdan da basketbol kalitesi adına beklenti büyüktü. Ancak mücadele hiç de öyle başlamadı. Gelenler-gidenlerle kadrolarını yeni sezona hazırlayan iki takımdan Karşıyaka, alışık olduğumuz görüntüsünden uzaktı. Efes’in 15-0’lık serisine engel olamayan İzmir ekibi ilk çeyrekte ilk sayılarını ancak 4:50 kala bulabildi.
RAKİBİNİN top kayıpları ve savunmada fazlasıyla yumuşak görüntüsünü iyi değerlendiren Efes çeyreği 12-26 önde tamamladı. 2. çeyreğe savunmada baskıyla başlayan Karşıyaka kısa sürede bu baskının meyvesini aldı. Justin ve Josh Carter’la etkili olan Kaf-Kaf farkı eritirken ilk çeyrekte izlediğimiz etkisizlik bu kez lacivert-beyazlılar adına sahadaydı.
BİRKAN ŞOV YAPTI
EFES 6 dakikasında 2 sayı üretebildiği 2. periyodu Dunston ve Ahmet’in sayılarıyla 30-37 önde geçti. Yenilerin uyumlu, eskilerinse yeni hali yüzünden istikrar sağlamakta zorlanan Kaf-Kaf’ta 3. çeyrek Justin Carter’ın performansı etkiliydi. Gabriel ve Palacios’un açığını başına kapattı.
HUERTEL’İN bireyselliğinin Efes formasıyla ilk kez oynadığı maçları hatırlatıp can yaktığı 3. çeyrek fark kapandı ve son çeyrek 52-54’lük başladı. Son 10 dakikası Euroleague finalini aratmayacak mücadeleyle geçen maçta Birkan Batuk’la Justin Carter arasında geçen şut düellosunun galibi maçın da galibi oldu. Birkan’ın müthiş performansı kupayı kazandıran en önemli etkendi.
SON saniyede bulduğu sayılarla sahadan 74-76 galip ayrılarak 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren Efes, sezon öncesi çok önemli sınavından başarıyla geçti. Ortaya konan mücadele içinse iki takım da alkışı hak etti.
Kupa 10’dan sorulur!
CUMHURBAŞKANLIĞI Kupası’nı 10. kez müzesine götürmeyi başaran Anadolu Efes’te tüm oyuncular seremoniye üzerinde ‘Kupa 10’dan sorulur’ yazılı tişörtlerle çıktı. Bu başarıyı 10. defa yaşayan lacivert-beyazlılar 1 Koraç Kupası, 10 Türkiye Kupası ve 13 kez de Türkiye şampiyonu olarak toplamda 34. kupasını aldı.

Haberin Devamı